Timo Kohvakka Tutkimusmatkalla heimoni historiaan ja tulevaisuuteen

Perussuomalaisten tulevaisuus

Vaikka en ole perussuomalaisten kannattaja kokonaisena puolueena ole ollutkaan, yksittäisten edustajien kannattaja olen ollut. Heissä on ollut monia, joita olen arvostanut. Olen seuraillut perussuomalaisten edesottamuksia ja olen huomannut viime aikoina uudenlaisia muutoksen merkkejä ilmassa. Tuuli näyttää kääntyneen. Valitettavasti.

Totuus on mielestäni se, ettei perussuomalaisia vetänyt nousuun Soini, vaan Jussi Halla-Aho ja monet muut hänen kaltaisensa. Soini antoi Halla-Aholle valmiin toimintaympäristön, mutta Halla-Ahon (ja muidenkin) itsenäinen suoraselkäisyys nosti perussuomalaiset nousuun. Seurasin Halla-Ahon tilanteen kehittymistä jo ennen kuin hän nousi parrasvaloihin. Kun Halla-Aho sittemmin murtautui suuren yleisön tietoisuuteen, Soini vetäytyikin verhojen taakse ja tarkkaili hiljaa verhojen raosta mihin suuntaan tuuli kääntyy. Hän ei uskaltanut astua Halla-Ahon rinnalle ennen kuin oli todennut Halla-ahon kansansuosion. Hänellä ei siis itsellään ollut mitään mielipidettä, minkä takana seisoa, vaan hän ainoastaan kalasteli suosiota. Hän oli ravimies, joka halusi lyödä vetoa oikean hevosen puolesta korjatakseen potin. Vasta Soinin hyväksyttyä Halla-Ahon alkoi perussuomalaisten ja samalla Soinin varsinainen raketointi. Soini missasi kallita hetkiä ja menetti samalla ainakin minun silmissäni luottamuksen. Sanoin silloin, että Soini on liian pelimies minun makuuni. Hän ei ole tosi paikan tullen valmis pistämään itseään likoon, vaan etsii omaa valtaansa ja on tiukan paikan tullen valmis poliittiseen korrektiuteen saadakseen henkilökohtaista valtaa. Selityksenä Soinin käytökselle kyseessä olisi voinut olla hallitusviisaus, mutta näiden myöhempien tapahtumien valossa näin ei ole.

Nyt aavisteluni näyttävät alkaneen käydä toteen. Soinin vallanhalu ja sitä kautta poliittisen korrektiuden tavoittelu näivettää puolueen sisältä päin yksittäisten taistelijoiden kadotettua itsenäisyytensä ja aitoutensa. Seurasin ennen vaaleja erästä perussuomalaisten ehdokasta, jolla oli sanoissaan rohkeutta, aitoutta ja sydämen paloa. Uskon että tälläiset soturit saavat muutkin suomalaiset puolelleen. Kuitenkin myöhemmin perussuomalaisten voitettua, tästä samaisesta taistelijasta oli tullut hengetön poliitikko. Hän oli ikään kuin kuollut sisältä. Soturi oli kadonnut. Näyttää siltä, että soturit tukehtuvat hengiltä ja ne jotka haluavat säilyttää itsensä jättävät leirin. Pahin vihollinen onkin leirin sisällä. Mikäli tuulen suuntaa ei saada oikaistua, parhaat päivät ovat takana päin ja puolue muuttuu samanlaiseksi kuin kaikki muutkin puolueet. Hengettömäksi, kliinisen muoviseksi vallanhaluiseksi maailmaksi, jossa kansalaisten asioita ajetaan vain näön vuoksi. Suomalaisuus kuolee sotureiden mukana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onpa sulla maskuliinen kuva suomalaisuudesta. ; )

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Suomalisuus ei kuole ennenkuin viimeinenkin suomalainen lasketaan haudanlepoon. Ja siihen menee aikaa.
Suomen maarajat kylläkin tulevat olemaan häilyvä käsite.
"Sano miun sanoneen", sanoi miun isäukko aikoinaan.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Tarkoitinkin suomalaisuutta perussuomalaisissa ja suomalaisuudella tuollaista henkistä suomalaisuutta kansallisuuden sijaan.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tämä oli niin tarkka ja selvänäköinen kuvaus, ettei siihen ole edes juuri mitään lisättävää.

Nuo oikeat vapaustaistelijat puolueen sisällä yrittävät vielä kääntää puolueen suuntaa, mutta ovat todella vaikean tehtävän edessä, kaikki kunnia heille. Jotkut ovat tehneet omat johtopäätöksensä ja puolueen ovi on käynyt melko tiuhaan lähtijöiden perässä. Kunnioitukseni myös heille, jotka näin meneteltyään ovat lähteneet etsimään toista tietä eteenpäin.

Ja kaikille sekä puolueessaoleville (missä tahansa puolueessa, ne ovat kaikki jokseenkin yhtä lailla hukanneet oman olemuksensa ja tehtävänsä), että puolueiden ulkopuolella oleville: Kaikki itsenäisyyden, oikeudenmukaisuuden ja kansanvallan palauttamista haluavat ovat tervetulleita mukaan kansanliikkeeseen Unionin Haudankaivajat. Jos haluatte lisätietoa löydätte sitä Unionin Haudankaivajien avoimen facebook-ryhmän kautta tai ottamalla yhteyttä suoraan yhteyttä minuun (toimin ryhmän jonkinlaisena tiedotushenkilönä). Sähköpostiosoitteeni löytyy blogini profiilitekstistä.

Ps. Samalla asialla on myös muita kansanliikkeitä, puolueita ja ryhmiä. Jos meidän tapamme toimia ei innosta, ottakaa selvää niistä. Yhteistyökuviot ovat joka tapauksessa jo hyvällä alulla ja loppujen lopuksi saadaan toivottavasti kaikki samanmieliset ryhmät koottua yhteisrintamaan yhteisen päämäärän ajamiseksi.

Jouni T Niskanen

Pikkupuolueita Suomessa riittää. Perussuomalaisten jytky ei enää toistu, mutta saavat ne kuitenkin sen reilu 20% äänistä. Perussuomalaisten ovi käy paljon vilkkaammin sisään kuin ulos. Viime eduskuntavaaleissakin vain murto-osa halukkaista pääsi ehdolle ja etusija annettiin, aivan oikein sinänsä, pitempään puolueessa toimineille.

Syy miksi perussuomalaisten tulevaisuus vaikuttaa niin lupaavalta on se, että kaikki muut puolueet ovat hallituksen nykypolitiikan jatkamisen kannalla, mukaanlukien keskusta. Eurokriisi on vasta kärjistymässä Suomessa. Toistaiseksi on selvitty velanotolla, mutta julkinen velka ensi vuonna ylittää jo 60% rajan BKT:tä. Tosin euroalueet ovat päättäneet uudistaa tilinpitoaan, jolloin Suomenkin velka putoaa 5 prosenttiyksikköä! Hallelujaa, Suomi on pelastettu ja velanottoa voidaan jatkaa vanhaan malliin vielä ainakin vuoden verran.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Surullisinta on tuo, kuinka Perussuomalaisten on pitänyt lähteä suvaitsevaiston kelkkaan vaikkapa tuossa rasismi-noitavainossa (tosin Hirvisaari kyllä munasi itse).

Soinin pitäisi nöyrtyä ja kuunnella uudenlaisia "kansallisfilosofeja", esimerkiksi nyt vaikka J. Sakari Hankamäkeä ja Seppo Oikkosta täällä Puheenvuoron puolelta. Tulisi vankkaa sisältöä toimintaan.

Jouni T Niskanen

Ei mainitsemillasi herroilla ole mitään käsitystä siitä, mitä tavallinen kansa ajattelee asioista. Soinin pitää jatkossakin kuunnella herkällä korvalla ihan tavallisia ihmisiä, ei mitään "kansanfilosofeja". Joku voi kutsua sitä populismiksi, mutta juuri siitä kumpuaa persujen menestys.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Riittää, että joku (Soini) tulkitsee filosofiat kansankielelle ja käytännön tilanteisiin. - Jotakuta voisi innostaa sekin, että perussuomalaisuus on perusteltavissa teoreettisesti.

Lauri Korhonen

Kansanliikkeitä on useita koska löytyy niin monia vallanhimoisia jotka eivät kykene riittävän syvään ja pitkäkestoiseen yhteistyöhön muiden kanssa.

Yhteistyö tarkoittaa väistämättä saavutetun vallan jakamista omien päämäärien osittaiseksi saavuttamiseksi.

Perussuomalaiset eivät missään nimessä ole täydellinen puolue. Samat poliittiset lainalaisuudet - ihminen vahvuuksineen ja heikkouksineen - siellä vaikuttaa kuin muissakin puolueissa. Mutta. Toistaiseksi ainakin PS on kyennyt kokoamaan joukon joka kykenee yhteistyöhön. Johdettavaksi joukoksi joka ymmärtää että muutkin ovat ihmisä tarpeineen ja toiveineen ei ainoastaan tämä joukko jota edustetaan.

Minkä tahansa kansanliikkeen toiminnan ehtoja on oikeastaan kaksi: hyvä johtaja ja luottamus johtajaan.

Luottamus tarkoittaa että johdettu on valmis asettumaan johdettavaksi - antaa johtajan tehdä työtään vaikka itse olisi joskus asiasta ja tai menettelytavasta eri mieltä.

Johtajalta edellytetään paitsi johtajuutta myös luottamusta johdettuihin. Johtajan tulee kuunnella muita ja osata arvostaa johtamiaan joukkoja. Johtajan tulee luottaa joukkoonsa ja osata luopua vallankäytöstä tarvittaessa myös. Näin johtaja osoittaa että on itse joukon luottamuksen arvoinen.

Joukon tulee ymmärtää että joukossa jokainen joutuu tekemään kompromisseja vuorollaan. Jokainen - myös johtaja. Poikkaustilanteet erikseen.

Sama pätee niin yksittäisessä liikeessä kuin liikeiden välilläkin.
Hän joka uskoo saavansa aikaan todellisen kansanliikkeen ilman kompromisseja ja yhteistoimintaa niin on hyvä ja yrittää. Ja näin tapahtuu koska yrittäjiä riittää. Menestystä ei vain taida tulla.

Käytännössä kukaan ei tee mitään sellaisella kansanliikkeellä joka ei kykene yhteistyöhön. Olkoon itse liike kuinka vahva tai hyvä tai oikealla asialla tahansa niin yksin se on aina heikompi kuin kaikki muut. - Kun puhutaan demokratiasta kuten Suomi.

Liike joka ei kykene minkäänlaisiin kompromisseihin eikä etsimään yhteistä linjaa on tuhoon tuomittu. Sama koskee liikettä joka ajaa vain yhtä asiaa.

JK. Kukaties RKP on poikkeus säännöstä kahdesta syystä: ensiksi valta eli raha. Toista syytä en nyt muista. Mutta mikään raha ei riittäisi ellei RKP olisi valmis kompromissiin kaikissa muissa asioissa kuin siinä Yhdessä Asiassa. Millään muulla liikkeellä Suomessa ei ole samaa historiasta asti periytyvää valtaa ja sen tuomaa rahaa kuin Suomen ruotsalaisella kansanpuolueella FSP. Te muut voitte unohtaa moisen. Teistä ei ole poikkeuksiksi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Kuitenkin myöhemmin perussuomalaisten voitettua, tästä samaisesta taistelijasta oli tullut hengetön poliitikko. Hän oli ikään kuin kuollut sisältä. Soturi oli kadonnut. Näyttää siltä, että soturit tukehtuvat hengiltä ja ne jotka haluavat säilyttää itsensä jättävät leirin. Pahin vihollinen onkin leirin sisällä."

Tarkoitatko tilannetta ennen vai jälkeen heidän puoluekokoustaan, jossa Soinin seuraajaksi nousi Halla-aho? Onko tuo kuvaus Sinisistä vai nyky-Persuista?

Hillotolppa-miesten ennuste ei hyvää lupaa, vaikka ilmiselvää poliitikkoainesta joissakin heistä onkin. Mutta jos Halla-aho osaa hommansa hyvin, ei mikään estä vielä uutta jytkyä – etenkin jos 2015 kansainvaelluksessa maahan tulleet toteuttavat taas ennen vaaleja hänen ennustuksiaan ja uutisvirta siitä "sataa laariin", ja jos ehdokaslistoille ei päästetä liikaa kylähulluja ja erikoisuuden tavoittelijoita, mikä oli aikanaan Soinin taktinen keino äänten kalastelussa.

Toimituksen poiminnat