Timo Kohvakka Tutkimusmatkalla heimoni historiaan ja tulevaisuuteen

Trumpin Titanic

Kirjoitin aiemmin miten Donald Trumpin nousu ja tuho tulevat noudattamaan juonenkäänteitä Robert Penn Warrenin kirjasta Kaikki Kuninkaan Miehet. Trumpin nousu on nyt toteutunut blogissa kuvatuista syistä ja siinä mainitulla tavalla ja tämä bloggaus on jatkoa siihen, miten Trumpin ja Trumpin Amerikan lopulta käy.

Vanha viisaus pätee Amerikkaankin. Millainen kansa, sellainen kuningas ja Amerikka on varmasti saanut arvoisensa presidentin. Mutta asioilla on aina kääntöpuolensa.

Pilviä hipovista unelmistaan, lupauksistaan ja täyttymyksistään. Suurista puheistaan, vahleistaan ja veloistaan. Sekä kiiltävistä julkisivuistaan, mutta hämäristä huoneistaan. Niistä Amerikka tunnetaan. Ja Trump on Amerikka pienoiskoossa. Nämä kummatkin ovat koottu yhteisistä osasista ja tästä seuraa väistämättä ennustus. Se mikä tapahtuu Trumpille, se tapahtuu myös Amerikalle. Niiden kummankin kohtalo on yhteinen.

Mitä suurempia puheet ovat olleet, sitä suuremmiksi kupliksi niillä on ollut tapana paljastua. Eräänä päivänä Trumpinkin lupauksiin tulevat vastaamaan tyhjistä saleista yhtä tyhjien lupausten kaiku. Ja eilinen eräpäivä tulee paljastamaan niiden salien seinienkin olleen vain vieraalta lainassa. Tämä kaikki on Amerikallakin edessään.

Kaikki mikä on mennyt viime vuosikymmeninä vinoon. Kaikki peitellyt ongelmat ja jännitteet mitkä ovat kasautuneet. Sotilaalliset, taloudelliset ja yhteiskunnalliset. Kaikki ne saavat viimein kuristusotteen Yhdysvalloista ja paha karma liimaa Yhdysvaltojen ja Trumpin kohtalot yhteen kuin keulakuvan uppoavan laivan keulaan. Kihlaa kuin Ivanin ja Katjushan. Aikamme Willie Stark vanhan vallan ulkopuolelta tullaan ampumaan Amerikan vihollisena senaatin lattialle.

Poliittinen ruumis verilammikossa. Se on Donald Trumpin kohtalo.

Tiny Duffy ja hänen taustajoukkonsa eivät ole unohtaneet nöyryytystään sikolätin lietteessä. Ja siltä osin kuin se oli laskelmoitua, eivät he sitä haluakaan. Suurempien päämäärien toiveesta he ovat voineet ennenkin kärsivällisesti odottaa. Vuosia ja vuosikymmeniä. Antaa aikaa Lincolneille ja Kennedyille. He voivat antaa aikaa Trumpillekin, mutta Amerikkaa he eivät koskaan anna. Paratiisin keskellä on taivaaseen asti ulottuva maailmanpuu, josta edes hän ei saa syödä.

Ovat siitä tosin Lincoln ja Kennedy syöneet. Sitten paha karma söi heidät. Sitä vastaan myös Trump on voimaton, joten tuskin hän sentään kuolemansyntiin lankeaa. Paratiisin keisari jää ilman vaatteita, mutta silti Trump on merkitty mies. Kuin takaa-ajettu Kain.

Sillä Trump on osa suurta ilmiötä. Helppoina aikoina kuka tahansa sätkynukke voi olla johtaja, mutta juoksuhaudoissa tarvitaan miehiä, jotka eivät kuvia kumartele. Ja globalisaatio on isojen poikien leikkiä.

Nyt globalisaation heinäsirkkalaumojen maailmanvalloitus on vastatuulessa. NATO-propaganda ja ilmastohörhöily, homotus ja mamutus sekä maailmojen halaaminen ja ruusulaulut ovat nyt syöksyssä. Kaikki alkavat olla tätä pakkosyöttöä kurkkuaan myöten täynnä. Edes silmien ja korvien sulkeminen ei enää auta, vaan painajaiset tästä sekasikiöhirviöstä seuraavat uniinkin. Eikä ihmiset enää oikeastaan välitä kuka vanhaa valtaa potkii nivusiin. Aivan sama mikä roisto, pääasia että potkii täysillä. Ei ole enää mitään menetettävää.

"Amerikka äänesti väärin!" - "Englanti äänesti väärin!" - "Venäjä äänesti väärin!" - "Syyria äänesti väärin!" Näin meillä Suomessa on puitu nyrkkiä joka ilmansuuntaan, sillä ainoastaan ääni globalisaatiolle voi olla osa länsimaista demokratiaa. Kansojen kutsuhuuto palata kestäviin perusarvoihin voimistuu maailmalla, mutta me olemme sulkeneet korvamme ja eristäytyneet maailmasta Impivaaran savuiseen saunamökkiin, jossa ei ole räppänöitä eikä ikkunoita ulkomaailmaan. Se voi olla monen iholla raakaa ja eniten häkää saaneita oksettaa, mutta minusta on vapauttavaa nähdä kun löylynlyömää Suomea talutetaan raikkaaseen pakkasilmaan.

Mutta vanhan vallan toive globaaleista monopoleista ja lamaantuneista ihmismassoista ilman suuntaa ja tarkoitusta, itsenäisyyttään ja identiteettiään, uskoaan ja juuriaan ei ole kadonnut mihinkään. He toivovat, että vielä kerran he saisivat herättää maailman ihmisten sisällä asuvan vanhan Adamin kostonsa välineeksi. Ja sen surullisen Sadien. Sanoa sille kotia, uskontoa ja isänmaata äänestäneelle maailmalle: "Me varoitimme tästä. Te teitte väärin kun petitte meidän toiveemme. Tämä kaikki on teidän syytänne. Ja nyt te saatte maksaa siitä."

Mutta pian koittaa yö. Tämä on kertomus Amerikasta ja tämä on iso kertomus. Ja isot kertomukset päättyvät isosti.

Syvällä pinnan alla liikkuvat mustat voimat. Siellä voimme kuulla potkurien sirinän, vaikka täällä pinta on tyyni ja elo on huoleton. Kukaan, ei edes Donald Trump, pysty voittamaan menneisyyden lähteestä kumpuavia kauhuja. Titanic on jälleen vaarassa. Kylmän kohtalon viiltämä haava sen kyljessä kertoo heikkoudesta. Atlantin liejuun sekoittuu verta ja syvyyksiä halkovien sukellusveneiden kurssit ovat löytäneet jäljille kuin merten verikoirat. Ja ne eivät luovuta. Veriroiskeiden varjokuvat tulevat tanssimaan salien seinillä. Mustetahratestien lailla ne tulevat herättämään alitajunnan kauhut menneisyydestä eloon. Ja ruumiit verilammikoista.

Sen sanottiin olevan uppoamaton, mutta se vajoaa ja katoaa merien keskellä. Ja Amerikan tapaan se kaikki on niin suurta, ettei moni ehdi koskaan ymmärtää oliko se totta vai painajaisunta. Se on Amerikan kohtalo.


Hyvää yötä Amerikka. Sua kohti Herrani.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Trumppi on kyllä alttiina salamurhalle. Soros ja muut globalistit ovat niin käärmeissään, että saattavat palkata jonkun listijäksi.Toivottavasti näin ei käy, siinä menisi hukkaan hyvä ,vähän käytetty pressa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

En niinkään usko konkreettiseen Trumpin murhaan, mutta uskon väistämättömään Amerikan romahdukseen. Myöhemmin tullaan leimaamaan siihen Trump syylliseksi tai ikään kuin näkemään Trump tämän syöksyn synnyttäneenä keulakuvana, vaikka syntysyyt ovat olleet paljon syvemmällä ja väistämätön olisi tapahtunut Trumpista johtumatta. Trump on hyvä kanditaatti syylliseksi. Tästä syystä "poliittinen ruumis" kirjoituksessa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Olisiko Trump hyvä asia Suomelle jos USA ottaisi rauhallisemmin muun maailman.
Tämä jännitys rikkaan USAn ja köyhän Venäjän välillä on keinotekoinen.

Toimituksen poiminnat