Timo Kohvakka Tutkimusmatkalla heimoni historiaan ja tulevaisuuteen

Arabisyksyn sateet ovat tulossa

Siinä vaiheessa kun Yhdysvallat synnyttivät arabikevään, se oli enemmänkin elitistinen operaatio. Se ei saanut kansan syvien rivien tukea. Ihmiset eivät hyväksyneet silloin ja siinä maailmankuvassaan näitä operaatioita.

Nämä operaatiot, joissa puututtiin itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin eivät olleet moraalisesti eikä eettisesti oikeutettuja. Kaikkein vähiten ne olivat demokraattisia. Euroopan olisi pitänyt jyrkästi tuomita nämä operaatiot, estää ne ja olla osallistumatta niihin. Ja sittemmin niiden seurauksiin. Asiat näissä maissa eivät ole muuttuneet parempaan suuntaan. Ennen niin kehittynyt Libya on raunoina, kuten Syyria. Sen sijaan me maksamme kalliisti tästä virheestä.

Gaddafin ennustus pakolaisten joukossa matkustavista terroristeista kävi toteen. Eurooppa todellakin täyttyi tulijoista ja terrori-iskuista on tullut arkipäivää. Euroopan on syytä katsoa peiliin. Koko pakolaisaallon alkuperäinen syntysyy on näissä arabikevään operaatioissa. Kaikki olisi täällä tyynen rauhallista ilman osallisuutta niihin. Mikään ei ole myöskään jakanut Euroopan kansoja ja heikentänyt yhteiskuntaluottamusta niin, kuin väkipakolla kurkusta tungettu pakolaispolitiikka.

Tapahtumien taustaa vasten tuntui pähkähullulta ajatukselta siirtää länteen nämä pakolaiset, jotka olivat menettäneet kotimaansa, sukulaisiaan ja läheisiään lännen sotilasoperaatioissa. Heillähän oli kostettavaa ja siihen vielä uskonnollinen oikeutus. Kuulostaa todella itsetuhoiselta ja aivan järjettömältä ajatukselta tuoda heidät tänne. Jos jatkamme tällä tiellä, mehän häviämme sodan. Mutta onko tämä kaaos hallittua?

Keskeinen asia mielipideilmastossa on tämän siedättämisen seurauksena muuttunut. Ja tämä on hyvin olennaista. Nyt Euroopasta, Venäjän ohella, löytyy yhä enemmän niitä, jotka ovat valmiita hyväksymään vaikka koko Lähi-Idän ja arabimaailman nukettamisen lasitasangoksi. Lähi-Idälle ja arabimaailmalle löytyy yhä vain vähemmän sympatiaa. Siinä vaiheessa kun kansan tuki on sotilasoperaatioille, ei niiden aloittamiselle ole käytännön esteitä. Nyt mielipiteet lähestyvät tätä päämäärää. Onko tämä ollut toiminnan päämäärä koko ajan?

Sodan tärkein päämäärä on aina suhteellisen aseman parantaminen. Käänteisesti muiden heikentäminen. Sotilasstrategisesti lännellä on aina ollut, ja etenkin nyt talousvaikeuksissa, motiivi heikentää arabimaailmaa ja nyt sillä on siihen myös kansan tuki. Tämä on iso muutos mielipideilmastossa.Tämän tapahtumakuvion pohjalta ennustan, että tulevina vuosina sotilaallista painetta Lähi-Itää kohtaan tullaan kasvattamaan edelleenkin ja sen mahtia tullaan ajamaan alas.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Ihmisen käyttäytymistä, yhteiskuntaa, kulttuureja, uskontoja jne. on tutkittu viisaimpien aivojen avulla jo niin kauan että hallitukset ovat jo aikapäiviä sitten oivaltaneet tiedon mahdollisuudet vallankäytön välineenä.

Mikään ei ole sattumaa mitä nyt tapahtuu!

NWO salaliittoteoriako? Vaiko sittenkin teoria, suunnitelma, toteutus...

Globalisaation ihmeestähän on puhuttu jo ainakin 50 vuotta! Nyt sitä väkivaltaista ihmettä sitten ajetaan Eurooppaan kuin käärmettä pyssyyn...

Toimituksen poiminnat