Timo Kohvakka Tutkimusmatkalla heimoni historiaan ja tulevaisuuteen

Soinin Perussuomalaisten aikakausi

Timo Soinin aikakausi Perussuomalaisissa alkaa olla ohi. Olen kirjoittanut vuosien varrella ennustuksia Soinin Perussuomalaisten tulevaisuudesta ja nämä ovat saatesanat siihen aiheeseen. Tämä on osoitettu ensisijaisesti  perussuomalaisille. Muistutukseksi tulevaisuuteen.

Soinissa on hyviäkin puolia. Hän on pystynyt pitämään vaikean paletin kasassa. Olemaan vakuuttava esiintyjä. Soinin saappaita on vaikea kenenkään täyttää tältä osin. Jokin aukko väistämättä jää. Hän pystyi johtamaan puolueensa suosioon median kovassa vastatuulessa.

Perussuomalaisten saavutuksia on sekin, mitä ei tule heti ajatelleeksi. He ovat pakottaneet muut puolueet tulemaan kannoissaan vastaan. Muuttumaan heidän mukaansa. Koko kenttä on muuttunut perussuomalaisemmaksi. Mutta samaan aikaan perussuomalaiset itse mukautuivat maailman menoon. Ja he hävisivät tässä vaihtokaupassa kaikkein eniten.

Tony Halme ja Jussi Halla-Aho olivat osa Soinin suurta suunnitelmaa jo alusta alkaen. Hän ottaisi heidät keulakuvaksi nostamaan puolueensa suosioon. Tärkeintä oli saada prosentit nousuun. Asialla ei hänelle itselleen ollut niinkään väliä. Suuri osa Soinin henkilökohtaisista äänistä oli Halla-Ahon tuomia ääniä. Äänestäjät vain valitsivat hänet valovoimaisemmaksi esiintyjäksi ajamaan Halla-Ahon asiaa.

Mutta Soini itse ei ottaisi riskiä ja valitsisi linjaansa, sillä hän kääntyisi suosion tultua kokoomukselaiseksi maailmanmieheksi. Johtajaksi, joka pyrkisi miellyttämään kokoomukselaisten esikuviensa tapaa mahdollisimman montaa. Mutta ei voi palvella kahta herraa. Toista vihaa ja toista rakastaa. Ja se näkyi Soinista läpi. "Kyllä tukipaketeille. Kyllä hallitsemattomalle maahanmuutolle. Kyllä EU:lle. Kyllä Natolle." Se kaikki särkyi minkä tähden äänestäjät äänestivät perussuomalaiset valtaan.

Laura Huhtasaari oli perussuomalaisten kirkkain tähti näissä vaaleissa. Onnittelut Lauralle menestyksestä! Erikoista hänessä oli se, että hän kannatti kautta linjan suomalaisten perinteisiä arvoja. Suomen etua. Tätä kansa janosi jo Halla-Ahon liittyessä puolueeseen. Mutta Soini ei uskaltanut koskaan ottaa tätä riskiä ja valita linjaansa. Maali oli tyhjä. Kentällä ei ollut ketään haastajaa. Voitto olisi ollut varma. Kaikki nämä vuodet valui hukkaan. Laura Huhtasaari todisti omalla esimerkillään, että perussuomalaisille olisi edelleenkin kova kannatus. Jos he uskaltaisivat valita linjansa. Soini kertoi omalla esimerkillään sen toisen vaihtoehdon.

Valinta on teidän.

Soinin tähden en ole koskaan näinä vuosina äänestänyt perussuomalaisia. Oli ärsyttävää alusta alkaen seurata sivusta tietäen miten kaikki päättyy. "Kirves on jo puun juurella." Näihin sanoihin päätin ennustukseni Soinin kohtalosta.

Nyt se puu on kaadettu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Toivon kuitenkin että käy kuten Kalevalan tammen kaadossa ja uusi päivä pääsee paistamaan.

Toimituksen poiminnat