Timo Kohvakka Tutkimusmatkalla heimoni historiaan ja tulevaisuuteen

Perussuomalaisten presidenttiehdokas

Puoluepolitiikan ja samalla kaiken uskottavan politiikan perusta on kansanedustajat ja vasta heidän menestyksensä mahdollistamina nousevat puolueen kuntapoliitikot mukaan politiikkaan. Ilman kansanedustajia ei ole uskottavaa puoluetta eikä kuntapolitiikkaa. Eikä suomalaisessa politiikassa ole yhtään menestynyttä poliitikkoa ilman puoluetta. Tämä ei ole hyvä asetelma Suomen edun kannalta. Tämä on vain realismia.

Mutta kunnallispoliitikoiden ja kansanedustajien jälkeen vasta kolmas taso ratkaisee mitkä puolueet ovat voittajia. Shakissa sotilas on pyrittävä viemään päätyyn ja korottamaan kuningattareksi. Samalla tavoin puoluepolitiikassa rivikansanedustaja on pyrittävä korottamaan raskaansarjan politiikoksi ykkösketjuun. Vasta raskaansarjan politiikot tekevät puolueesta voittajan. Perussuomalaisilla on kaksi painavaa nimeä, Toimi Kankaanniemi ja Jussi Halla-Aho. Ykkösketjussa on vajaamiehitys.

Raskaansarjan politiikoiden tuotannon kuuluu olla jatkuva ja hallittu prosessi. Aikaa ja tilaisuuksia ei ole hukattavaksi. Aika on kalleinta. Voitosta taistelu on taistelua kelloa vastaan. Tiktak-tiktak, kello käy. Who's next?

Laura Huhtasaari. That's it.

Edes Jussi Halla-Aho ei voi olla presidentti, ministeri, puolueen puheenjohtaja, euromeppi, kansanedustaja ja kunnallispolitiikko yhtäaikaa. Vuorokauden tunnit yksinkertaisesti loppuvat kesken. Ja sitä ennen jaksaminen. Edes tätä kaikki innokkaimmat Halla-Ahon kannattajat eivät ole oivaltaneet. Halla-Aho ei voi olla vastaus kaikkeen, sillä yhden pelaajan joukkue ei ole joukkue laisinkaan. Ja kokonaiskuvassa on vielä paljon lisää liikkuvia osia.

Presidentinvaaleihin osallistuminen vaatii suuren ajallisen ja laadullisen panostuksen ja se on aina pois jostain. Lyhyellä tähtäimellä Halla-Ahon osallistuminen presidentivaaleihin hidastaisi puolueen elintoimintoja. Ja pitkällä tähtäimellä puuttuvat pelaajat ykkösketjusta johtaisivat puolueen elinvoiman hiipumiseen. Tilaisuuksia ykkösketjuun nostamiseen ei tule turhan usein. Jokainen missattu tilaisuus merkitsee helposti vuoden takapakkia kehitykseen.

Taistelu voitosta on aina hyppy tuntemattomaan. Mitä tahansa voi sattua. Mutta se riski on niin puolueen kuin Laura Huhtasaarenkin otettava. Vetäytymällä sodan voi ainoastaan hävitä ja Halla-Ahon valitseminen ehdokkaaksi olisi pelaamista varman päälle. Todennäköisenä voittona olisi Halla-Ahon häviäminen Sauli Niinistölle muutaman prosentin suuremmalla äänimäärällä Huhtasaareen verrattuna. Se olisi "torjuntavoitto", joka lämmittäisi housuissa vain hetken pakkasella.

Halla-ahon tunnettavuus ei näistä vaaleista juurikaan nousisi, eikä nousisi sitä kautta Perussuomalaistenkaan. Toisin on jos Huhtasaari valitaan ehdokkaaksi. Yhteenlaskettu tunnettavuus ja kokemus kasvaisi. Älykäs ja rohkea nuori nainen erottuisi heti valoisana väriläiskänä ehdokkaiden joukosta. Tälläistä vaihtoehtoa monet ovat etsineet kissojen ja koirien kanssa vastavoimaksi harmaaseen ja väsyneeseen massaan. Myös puolueen sisällä Huhtasaari on nouseva tähti ja silloin pitää takoa kun rauta on kuuma. Elämä on arvaamaton ja tilaisuus ei välttämättä toistu.

Halla-Ahon fanaattisimpien fanien on usein vaikea laittaa egonsa taka-alalle ja hyväksyä puolueen voiton olevan myös Halla-Ahon voitto. Sillä jos Perussuomalaisten puolueen kannatus sulaa, se on myös Halla-Ahon tarinan loppu. Ilman puoluetta Suomessa ei ole yhtään menestynyttä poliitikkoa. Puolueen menestyksen maksimointi sataa myös Halla-Ahon laariin. Omien sanojensa mukaan Halla-Aho ei ole "seurustelu-upseeri", eikä hän ole ollut halukas puolueen presidenttiehdokkaaksi. Hänellä ei ole sisäistä paloa presidenttiehdokkaaksi, hänen vahvuutensa ja toimenkuvansa ovat toisaalla. Huhtasaaren voitonnälkä ja taistelutahto osallistua presidentinvaaleihin on peiteltyä mutta silminnähtävää.

Huhtasaari on voittamisenhaluinen ja taistelutahtoinen, mutta teksteissä on siellä täällä pieniä aukkoja puolustuksessa. Tämä erottaa hänet vielä valtiomiessarjasta. Voittaakseen pitää saada lyötyä sanan säilällä läpi vastustajan puolustuksesta, mutta samalla pitää pystyä pitämään oma suojaus ylhäällä. Lisäksi kaikki sanottava pitää sanoa lyhyesti silti syvällinen ydin oivaltaen. Kun nämä kaikki elementit täyttyvät puheenvuoroihin tulee hillittyä vaikuttavuutta ja ajatonta tyylikkyyttä kuten Jaguarin muotoihin. Esimerkiksi Raimo IlaskivenIlkka Kanervan tai vaikkapa Toimi Kankaanniemen kommenteissa tämä Jaguarin muotokieli näkyy. Se on pitkän kokemuksen ja vastoinkäymisten tuomaa valtiomiestaitoa, jonka hankkimiseen presidentin vaalit ovat ainutlaatuinen tilaisuus. Ja puolueeseen on saatava tätä osaamista lisää.

Pitää olla rohkeutta, älyä ja taistelutahtoa saadakseen näkyvyyttä. Pitää olla näkyvyyttä saadakseen kokemusta. Pitää saada kokemusta ollakseen näkemystä. Laura Huhtasaaressa ja seuraavissa presidentinvaaleissa kulminoituu tilaisuus Perussuomalaisille saattaa yksi heistä tähän positiiviseen kierteeseen mielipideilmaston nousevaan ilmavirtaukseen kohti valtiomiessarjaa.

Kun kaikki hyödyt ja haitat ristiinanalysoidaan, vain yksi kortti jää käteen ainoana oikeana kuin aurinkoinen isomus vaskoolin pohjalle. Uskon suuresti että puoluevaltuuston päätöksen perusteet painottuvat enemmän puolueen pitkänmatkan hyötyyn oman egon ja henkilökohtaisten tunteiden sijasta. Ja koska päätöksen tekee yleisöäänestyksen sijaan tämä puoluevaltuusto, Laura Huhtasaari valovoimaisimpana nousijana tullaan myös valitsemaan presidenttiehdokkaaksi. Se on rohkea veto ja vaatii heittäytymistä niin ehdokkaalta kuin puolueeltakin, mutta puolueen kannalta sillä on mahdollisuus saavuttaa kaikkein eniten pitkällä juoksulla.


Toivotan näin etukäteen ennakoiden Laura Huhtasaarelle onnea ja menestystä matkalla presidentinvaaleihin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tämä "älykäs ja rohkea nuori nainen" uskoo luomisteoriaan. Jo pelkästään se kertoo minulle kaiken hänen sivistyksestään ja arvostelukyvystään. Ei jatkoon!

Eräässä Huhtasaaren US:n blogikirjoituksen kommentissa muuan ilmeisesti perussuomalainen naishenkilö toivoi Huhtasaaresra presidenttiä, koska hän voisi hurmata naiskauneudesta pitävät Trumpin ja Putinin. Anna mun kaikki kestää!

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Pyritkö osoittamaan ettei Huhtasaarella ole kannatusta maailmankatsomuksensa tähden, vaikka hän oli alueensa ylivoimainen ääniharava...

...vai pilkkaatko kenties porilaisia?

Vai pilkkaatko vain itseäsi naureskelemalla ajatuksesta yliluonnollisen olemassaoloon, osaamatta kuitenkaan vastata ainoaankaan kysymykseen tietoisuuden synnystä, olomuodosta tai ominaisuuksista?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Voi hänellä jossain porukassa olla kannatustakin, mutta pointtini oli, että minä en häntä kannattaisi ja tuossa oli yksi perusteluistani. Porilaiset ovat hienoa porukkaa, tunnen monia.

En osaa vastata kysymykseen elämän tarkoituksesta. Mutta onko minun ymmärrettävä, että mielestäsi siis mikä tahansa mytologia tai ylipäätään väite on katsottava todeksi, jos joku sellaisen vain keksii esittää?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #3

Et osaa vastata suoraan kysymykseen, et osannut edes lukea kysymystä oikein, mutta osaat asetella suuhuni sanoja, joita en ole koskaan sanonut.

Noilla näytöillä en asettuisi tuomariksi arvioimaan kenenkään älykkyyttä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #4

En tosiaan taida ymmärtää sekavia kysymyksiäsi, mutta sen verran vastaan, että en usko mihinkään yliluonnolliseen. Evankelisluterilaisen kirkon jäsen olen, mutta vain sen takia, että haluan kuulua yhteisöön, jossa lähimmäisenrakkautta pidetään korkeinpana arvona.

Maailman synnystä on eri kansojen keskuudessa syntynyt lukuisia tarinoita ja selityksiä, tuo juutalaisten versio on samanarvoinen kuin muut. Kuten asianharrastajana varmaan tiedät, myös Kalevalassa kerrotaan maailman synnystä, sanoisin siinä olevan saman verran perää kuin Vanhan testamentin kertomuksessa.

Olen jäävi arvioimaan omaa älykkyyttäni (jäänee keskitason alapuolelle), mutta minulla on täysi oikeus esittää mielipiteenäni, että Laura Huhtasaari on kelvoton presidentiksi. Sinunkin älykkyydestäsi minulla on oma käsitykseni.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #11

Kysymys oli hyvin yksinkertainen. Osaatko antaa ainoatakaan vastausta tietoisuuden synnystä, olomuodosta tai ominaisuuksista luonnollisin todistein?

Miten tietoisuutta voi mitata tai havaita anturein tai kokeiden avulla ja ilmaista luonnonoppien mukaisin suurein, volteilla, kilogrammoilla ja tai mikä nyt kyseessä voisi olla?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #14

Minua ei kiinnosta pätkääkään tuo höpötyksesi tietoisuudesta ja sen olomuodosta! Esitin mielipiteeni Laura Huhtasaaresta mahdollisena Tasavallan presidenttinä. Itse pidän häntä alamittaisena siihen hommaan, sinä saat olla asiasta mitä mieltä haluat.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #17

Sinä itse perustelit hänen alamittaisuuttaan uskolla yliluonnolliseen. Sitten kun et itse kyennyt todistamaan omaa uskoasi oikeaksi, vaan oma havannointisi todisti sinua vastaan, se ei enää kiinnosta sinua pätkääkään.

On helppo pilkata muiden uskoa osaamatta itse vastata mihinkään.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #20

Tietoisuus on aivotoimintaa, joka on fysikaalinen ilmiö. Kun se lakkaa, tietoisuuskin lakkaa. Tämä on käsittääkseni neurotieteiden näkemys. Tuo muu filosofointisi ei minua tosiaan kiinnosta.

Tuo usko luomisteoriaan kertoo minulle, että Laura Huhtasaaren arvostelukyky on heikko, mutta se on vain yksi syy, miksi pidän häntä huonona vaihtoehtona Tasavallan presidentiksi. Muita ovat mm. venäjämyönteisyys ja suhtautuminen Euroopan unioniin ja muihin kuin kantasuomalaisiin.

Tämä riittäköön minulle. Nyt voit jatkaa jankkaamistasi niin kauan kuin haluat, en enää viitsi vastata.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #22

Aivotoiminta on pelkkää sähköistä toimintaa ja sillä tietoisuutta omasta olemassaolostaan ei voida selittää eikä suureita esittää. Tietoisuus ja aivotoiminta voivat näyttää samalta, koska aivotoiminta ja tietoisuus ovat linkittyneet toisiinsa.

Mutta jääköön tämä minun näkemyksekseni.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Et ilmeisesti ymmärtänyt sanomaa. Siinä Suomi-neito kahden suurvallan keskellä ja toki nämä kyseiset herrat eivät kauniin naisen edessä syljeskele, vaan varmasti osaavat käyttäytyä korrektisti ja tuovat parhaat puolet itsestään ja maistaan esille.

Politiikka on mielikuvia. Samoin se, mitä maailmalle viestitämme.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

En ymmärtänyt, enkä ymmärrä nytkään. Politiikka ei ole pelkästään mielikuvia, se on mitä suurimmassa määrin myös substanssia! Luoja meitä varjelkoon, jos se muuttuu kokonaan mielikuviksi.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

On useinkin esitetty, että Paavo Väyrysestä tulisi Perussuomalaisten presidenttiehdokas. Siihen en jaksa millään uskoa.

Kaikki presidentinvaalien antama näkyvyys ja äänestäjät valuisivat toiseen puolueeseen täysin ilmaiseksi. Samoista kannattajistahan nämä kumpikin kilpailee suuressa määrin.

Toisekseen Paavo Väyrynen on jo aiemmin esittänyt Perussuomalaiset negatiivisessa valossa, joka on huono alku yhteistyölle.

Kalle Erkkilä

Toivon todella, että Laura asettuu presidenttiehdokkaaksi. Vaaleista tulisi heti paljon kiinnostavammat ja olen varma, että toisella kierroksella olisi Laura vs Sauli.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Laura Huhtasaari olisi ehdottomasti vaalien väriläiskä ja mielenkiintoista seurattavaa. Ja onnistuessaan voisi yllättää.

Kalle Erkkilä

Presidentinvaaleissa on ennenkin nähty yllätyksiä. Se joka pärjää parhaiten toisella kierroksella voittaa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Timolta erinomaisen hyvin kirjoitettu blogi. Voisinpa yhtyä melkein kaikkeen hänen tekstissään.

Olen täällä jo aiemmin esittänyt Huhtaaarta presidenttiehdokkaaksi juuri samoilla perusteilla kuin Timo.

Jussi pystyisi väittelemään Niinistön kanssa asiakysymyksissä ilmeisen tasaväkisesti. Mutta asia on niinkuin Timo sanoo - persujen kannalta.

Huhtasaarelta puuttuu Niinistön poliittinen kokemus ja asiantuntemus mutta sitä voi pitkälle paikata räväkällä ja onnistuneella esiintymisellä.

Politiikka on mielikuvalaji ja Niinistö ei ole mikään penaalin terävin kynä ko. ominaisuudessa.

Väyrystä ei missään nimessä!

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Asiakysymyksistä väitellessä Jussi Halla-Aho on ehdottomasti politiikan kovimpia luita. Niinistö häviäisi monella saralla. Jossakin voittaisikin.

Laura Huhtasaari on rohkea ja uskaltaa käydä suoraan päin. Tämä on hyvä asia tilanteessa, jossa Perussuomalaisten puolueen pitää näyttää olevansa taistelija.

Sillä se on takaa-ajomatkalla kannatuksessa ja sen on oltava aktiivinen kasvattaakseen lihaksiaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Trump, brexit ja rajat kiinni ei vain riitä presidenttiyteen. Ei edes Huhtasaaren tapauksessa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Tuskin kukaan pystyy haastamaan oikeasti Niinistöä. Nyt kilpaillaan lähinnä siitä, kuka antaa kovimman vastuksen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Laura Huhtasaari ehdottomasti saisi aikaan Laura-ilmiön. Nyt siihen on tuhannen taalan paikka ja toivon, että perussuomalaiset käyttäisivät tämän hyväkseen.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Laura Huhtasaaressa on potentiaalia ilmiöksi saakka. Tämän allekirjoitan ja pienellä jännityksellä odotan miten tilanne etenee. Onnellakin on sanansa sanottavanaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Lauralla oli hyvä puhe eduskunnassa uuvattien lähdön jälkeen ja tässä on mielestäni oikein hyvä kuva hänestä. https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/kylla-on-... Laura-ilmiöön on siis kaikki mahdollisuudet olemassa.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Huhtasaari olisi hyvä ehdokas, jos ei olisi kreationisti evoluutionkieltäjä. Toki puolue tarvitsee myös näkyvyyttä muille kuin Halla-Aholle, joten Huhtasaaren kamppanja on varmaan ihan fiksu ratkaisu.

Halla-Ahon tulisi itse asettautua ehdokkaaksi, persu ehdokas ei kuitenkaan pysty todellisuudessa voittamaan. Tämä olisi erinomainen mahdollisuus Halla-Aholle karistaa leimansa, jos hän olisi aktiivisesti väittelyissä, keskusteluissa, haastatteluissa. Niin ainakin osa ihmisistä olisi pakotettu huomaamaan että tässä on kyllä kansaa kusetettu +10-vuotta silmään, kun hänet on leimattu ja tuomittu vaikka miksi. Puhumattakaan siitä että kyseinen herra kykenee väittelyssä tuhoamaan jokaisen muun ehdokkaan.

Toimituksen poiminnat