Timo Kohvakka Tutkimusmatkalla heimoni historiaan ja tulevaisuuteen

Perussuomalaisten nouseva ilmavirtaus

Tänään oli yksi vuoden seuratuimmista poliittisista tapahtumista, kun Perussuomalaisten puoluehallitus ehdotti Laura Huhtasaarta puolueen presidenttiehdokkaaksi. Kuten aiemmin uumoilin. Tämä oli mielestäni ainut oikea valinta puolueen kannalta. "Kun kaikki hyödyt ja haitat ristiinanalysoidaan, vain yksi kortti jää käteen ainoana oikeana kuin aurinkoinen isomus vaskoolin pohjalle." (Perussuomalaisten presidenttiehdokas 29.7.2017)

Toinen merkittävä asia tiedotteessa oli kohta, jossa puoluehallitus todisti oikeaksi arvioni Perussuomalaisten kannatukseen tulevasta käänteestä. Uskoin puolueen hajotessa, että Perussuomalaisilla on nyt tilaisuus nousta suosta, johon jatkuva takinkääntely oli johtanut. "Perussuomalaisten taistelujen karaisema puoluejohto on nyt ensimmäistä kertaa puolueen historiassa äänestäjiensä kanssa samalla linjalla ja heillä on nyt suuret mahdollisuudet nousta suurimmaksi puolueeksi." (Mestari ja Juudas 11.6.2017)

Tämäkin arvio näyttää toteutuvan. "Uusia jäsenhakemuksia puolue on Halla-ahon mukaan saanut noin 900. - Tulijoita on noin kolme kertaa enemmän kuin lähtijöitä, Halla-aho sanoi tiedotustilaisuudessa." (Iltalehti) Perussuomalaiset ovat todellakin löytäneet nousevan ilmavirtauksen.

Monen Jussi Halla-Ahon kannattajan on ehkä vaikea ymmärtää kokonaiskuvaa valinnan taustalla. Mutta otan valaisevan esimerkin. Teemu Selänne on mainio seuramies ja samalla menestystä tuonut pelimies. Mutta kuvitelkaa joukkue, jossa Selänne olisi joukkueen kapteeni, päävalmentaja, hyökkääjä, puolustaja ja maalivahti samaan aikaan. Ja vieläpä PR-mieskin. Se ei vain toimi. Joukkue olisi äärimmäisen heikko ja haavoittuva. Ja politiikka on joukkuepeliä.

"Omien sanojensa mukaan Halla-Aho ei ole "seurustelu-upseeri", eikä hän ole ollut halukas puolueen presidenttiehdokkaaksi. Hänellä ei ole sisäistä paloa presidenttiehdokkaaksi, hänen vahvuutensa ja toimenkuvansa ovat toisaalla." (Perussuomalaisten presidenttiehdokas 29.7.2017)

Jussi Halla-Aho näkee asian hyvin samalla tapaa.

"Halla-aho totesi tänään tiedotustilaisuudessa haluavansa keskittyä sataprosenttisesti työskentelemään sen eteen, että perussuomalaiset nousee maan suurimmaksi puolueeksi vuonna 2019." (Iltasanomat)

 

Perussuomalaiset ovat nyt löytäneet linjansa (monellakin tapaa) ja samalla äänestäjänsä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Timolta lyhyt ja ytimekäs blogi.

Laura on persujen ja suomalaisten paras presidenttiehdokas jos vaan kansalaiset tajuavat pitkällä tähtäyksellä oman etunsa. Tosin pelkään, että mediauskovaisuus on Suomessa mennyt jo liian pitkälle.

Hän on sanavalmis ja suorapuheinen ja katsoo aina keskustelukaveriaan suoraan silmiin.

Niinistöstä tulee mieleeni "piilonarsisti", vaikken pystykkään näkemään hänessä mitään ylivertaista.

Toivon ja melkeinpä uskonkin Huhtasaaren ja Haaviston olevan tasavertaiset kilpailijat toiselle kierrokselle pääsystä ja toivon, että Huhtasaari voittaa sen kilpailun.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Laura Huhtasaari on näiden vaalien seuratuin ehdokas, jossa on paljon potentiaalia. Jos Väyrynen ei ole ensimmäisellä kierroksella mukana, uskon Huhtasaarella olevan Haavistoa suuremmat mahdollisuudet jatkoon.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ymmärrän kyllä, että puolueet nimeävät keskuudessaan suosittuja henkilöitä ehdolle nostaakseen sekä heidän että puolueen profiilia, mutta vieroksun lähestymistapaa jossa ei edes tavoitella voittoa vaan jotain kakkos- tai kolmossijoja. Ollaan jo lähtötilanteessa menossa ikään kuin leikkivaaleihin. Tappelisivat tosissaan! (Koskee kaikkia nykyisiä ja tulevia ehdokkaita)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Mistä olet saanut tiedon ettei Huhtasaari tee parastaan?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #11

Voi hyvinkin tehdä parhaansa päästäkseen kakkoseksi.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #29

Tuure, ei kai se Laurasta riipu, vaan äänestäjistä.

Ja heidät on median toimesta pahoin sokaistu, mediauskovaiset.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #31

Tämä on asia, jota en ymmärrä. Jos kansalaiset uskovat/eivät usko jotakin, se on median vika - he ovat mediauskovaisia! Ja varmaankin silloin ainoastaan, jos kansalaiset uskovat sinun mielestäsi väärin...

Oletko Reino todellakin tätä mieltä?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #34

Ei Johan, ei!

Tarkoitan mediauskovaisilla ihmisiä, jotka tyytyvät lukemaan vain yhden suunnan lehtiä ja uskovat pelkästään Ylen ja Maikkarin uutisia. Niinkuin tietänet, he esittävät vain ja ainoastaan yhden suunnan näkemyksiä jutuissaan. Tai jättävät kokonaan uutisoimatta.

Nämä ihmiset muodostavat sitten käsityksensä näiden tiedotusvälineiden uutisoinnin perusteella, eivätkä vaivaudu selvittämään vastapuolen näkemyksiä samoista asioista. Mikä on mielestäni tyhmää! Vaikka tietämys luokin tuskaa!

Nyt heillä näyttää olevan esim. tekemistä löytää järkeä Sintun tekemisissä. Vaikka minä näen koko homman Soinin poliittisena itsemurhana, johon hän jollain käsittämättömällä keinolla veti myös muita mukaan, vaikka heille käy yhtä kehnosti-tai kehnommin. Sillä harvalla lienee suojatyöpaikkaa. Eli kyse on vain epädemokratian julistamisesta ja hyväksymisestä.

Trumpin he ovat saaneet jo lynkattua, vaikka kannattaisi tutustua esim. Fox Newsin uutisointiin ja uskoa yhtä suurella syyllä sitä. Ja miten se suomalaisia heiluttaa?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #37

"Niinkuin tietänet, he esittävät vain ja ainoastaan yhden suunnan näkemyksiä jutuissaan. Tai jättävät kokonaan uutisoimatta."

Tätä en voi valitettavasti allekirjoittaa. Jos vaikka puhutaan Ylestä, niin se kirjoittaa melko tasapuolisesti eri asioista. Ainakin omasta mielestäni.

Tietenkin on aina hyvä hakea tietoja eri lähteistä, kunhan ne eivät ole jotain MV-luokkaa. Silloinhan voi luoda tasapanoisen mielipiteen eri asioista. Kai sinäkin seuraat muutakin kuin Foxia, kun muodostat mielipiteesi Trumpista?

Koska suoraan sanottuna en olisi itse koskaan voinut uskoa, että niin lapsellinen henkilö voisi tulla valituksi Yhdysvaltojen presidentiksi: "kyllä minä sain enemmän äänia, koska niitä laittomia oli niin paljon" ja "kyllä minun virkaanastujaisissani oli paljon enemmän osallistujia kuin Obaman". Ainoastaan pikkulapsi kiukuttelee tällä tavalla.

Sintuun en halua otta kantaa puoleen tai toiseen.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #31

"Ja heidät on median toimesta pahoin sokaistu, mediauskovaiset."

Jaa että me, jotka emme ymmärrä ehdokkaan n.n. suurenmoisuutta, olemme median aivopesemiä.

Voin kertoa, että tunnistan Huhtasaaren maailmankuvan vähintäänkin eteeriseksi ihan itse ilman median ohjausta, Huhtasaaren omia blogikirjoituksia lukemalla.

Sama pätee Huhtasaaren suuresti arvostamaan Trumpiin, jonka ajatteluun voi tutustua twitter-tilinsä kautta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #49

Kalevi, en tarkoita yksistään Huhtasaarta tai Trumpia, vaan yleensäkin mielipiteen muokkausta, johon suomalainen media yksisilmäisesti syyllistyy.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #51

Ja tämän väitteen perustat mihin? Omiin mielipiteisiisi? Siihen, etteivät viestimissä esille tuodut asiat sovi yhteen sinun ajatustesi kanssa?

Katsos ei riitä, että sanoo jonkin asian olevan jotain. Pitäisi myös pystyä perustelemaan omat mielipiteensä. Ja tällä hetkellä et ole missään muualla kuin väittämien tasolla.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #54

"Katsos ei riitä, että sanoo jonkin asian olevan jotain. Pitäisi myös pystyä perustelemaan omat mielipiteensä. Ja tällä hetkellä et ole missään muualla kuin väittämien tasolla."

Sama koskee itseäsi ja omia mielipiteitäsi. Ja pidät niitä täytenä totena? Siihenhän sinulla on oikeus, kuten minulla omiini.

Tämän blogin aihe ei ole median yksipuolisuuden tai puolueettomuuden perustelu puolin eikä toisin.

Tule uskossasi onnelliseksi, minä yritän tulla omassani. :D

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #57

Hyvä Reino, kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiinsä - tietenkin. Mutta siitähän ei ollut kyse.

Sinä väität suurin piirtein, että "valtamedia aivopesee kansalaiset" ja sen takia he eivät ymmärrä parastaan. Sinä olet hieman kuin Janne Kejo. Hänkin tietää sen parhaimman tavan ajatella ja vapaudesta ajatella ei ole niin väliä, sillä se ainoa oikea ajatus on se oma.

Minä en todellakaan halua tehdä sitä. Ajattele ihan miten haluat, mutta älä väitä jotain, ellet pysty sitä perustelemaan. Tähän mennessä et ole sitä tehnyt. Eli?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #58

Eli sinäkin väität omia väitteitäsi mediasta. Etkä ole yhtään enemmän perustellut mielipiteitäsi.

Kuka on Janne Kejo? Tai tiedän kuka hän on mutta miten se liittyy tähän?

"Hänkin tietää sen parhaimman tavan ajatella ja vapaudesta ajatella ei ole niin väliä, sillä se ainoa oikea ajatus on se oma."

Ja sinäkö et katso omia ajatuksiasi ainoiksi oikeiksi, koska syyllistät muita samasta, mihin itse syyllistyt?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #59

Janne Kejo muistuttaa sinua hirvittävästi. Teillä molemmilla on selkeät mielipiteenne ja kaikki muu on jonkin "aivopesua" - sinun tapauksessasi viestinten, Jannen kapitalistisen länsimaailman. Eli mielestäni sinun ja Pohois-Koreaa ylistävän henkilön välillä on paljon yhteistä.

Mutta vielä kerran: en ole väittänyt mielipiteitäsi vääriksi enkä ole väittänyt viestimistä muuta kuin, että Yle on mielestäni aika monipuolinen. Miten haluaisit minun osoittavan tämän? Ymmärtänet negatiivisen olevan mahdotonta todistaa.

Sinulla ei kuitenkaan kai pitäisi olla ongelmia osoittaa viestinten, esim. Ylen, olevan yksipuolisia. Et ole kuitenkaan osoittanut sitä mitenkään muuten kuin sanomalla niiden olevan sitä. Onko se jonkinlainen todiste asiasta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #60

"Yle on mielestäni aika monipuolinen."

EU, euro ja haittamaahanmuutto saavat YLEssä vain ylistystä, mitään kritiikkiä ei uskalleta esittää paitsi näiden asioiden kriitikoista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #71

Onneksi meillä on Mtv uutiset.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #51

Mielestäni suomalaiset keskeiset mediat hoitavat tehtävänsä pääsääntöisesti hyvin. Aina ei tarvitse olla toimittajan kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tässähän kävi, niin kuin toivottiin!:) Tulemme näkemään todella mielenkiintoiset presidentinvaalit.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Noh nättihän se on..jotain muutakin..äärimäisen teennäisesti puhuva ja esiintyy ,kuin Ida Ahlbergi aikoinaan...puisttatavan tätimäisen ylimielisen vaikutuksen tekeva..kreationisti omien sanojensakin mukaan..ja tietoa ei edes siitä,että ihminen on,kuin onkin eläin..poliittinen mielenkiinto rajoittunutta ja hemmetin suuret luulot itsestään..luin blogiansa...jessus..pyyhkikääs nyt persuäijät ne isommat kuolat suupielistänne unohtaaka ne märät päiväunet ja ottakkaa järki vaikka siihen käteen mieluimmin

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Hannu, en ole persu, joten älä laske minua siihen kuolaavien joukkoon. Riittää kun lasket itsesi.

Suomessa on uskon- ja uskonnonvapaus, eikä evoluutioteorian vastustaja, eikä kannattaja ole toinen toistaan kummempia, eikä kreatonismista pidä tehdä lyömäasetta toista ihmistä vastaan.

Tätimäinen? Sovitaan niin. Mutta onko Niinistön sisäänpäin hymyilevä :"Huomasitteko, kuinka viisaasti sanoin"-asenne sitten parempi? Ei ainakaan minun mielestäni.

Ja tosiasiahan on, että Niinistö ministerinä vei Suomen Emuun kysymättä kansan mielipidettä. Kuinkas tekivät Ruotsi ja Tanska?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"eikä kreatonismista pidä tehdä lyömäasetta toista ihmistä vastaan."
.....................

En minä ainakaan halua tyhmää ja takapajuista ihmistä presidentiksini. Vai että oikein jumalan taikasormella on maailmankaikkeus luotu, kuudessa päivässä :)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #36

Juha, eikö sinulle riitä, että äänestät jotain muuta presidentiksi? Tiedätkö, onko Niinistö evoluutio-opin kannattaja vai vastustaja? Vai eikö sillä Niinistön tapauksessa ole merkitystä? Riittää kun saat lyötyä Huhtasaarta?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #38

Totta kai äänestän presidentiksi mieluummin sivistynyttä kuin takapajuista ihmistä joka uskoo raamatun satuihin. Toisekseen en pidä Huhtasaaren rasistisista näkemyksistä joissa hän eriarvoistaa ihmiset syntyperän mukaan. Kaiken kaikkiaan vastenmielinen ihminen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Tietystikään Niinistö ei ole kreationisti. Hänet on valittu koska on menestynyt ja suht moderni ns porvari. Siis nimenomaan ei huru- sitä eikä tätä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #38

Huhtasaari on ihan itse potkinut itseään munille. Ei häntä kukaan järkevä ihminen voi ottaa vakavasti.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Et kuitenkaan mediauskovaisista niin välitä?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Persuäijien järki on tainnut tässä tapauksessa valahtaa jonnekin tuppivyön alapuolelle...samaan hengenvetoon haluan puolueen ulkopuolisena sanoa, että Huhtasaari on minullekin mieluinen ehdokas mutta aivan eri syistä kuin nimeäjät esittävät. Enkä tule häntä äänestämään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juu, Huhtasaari olisi sopinut ennen sotia tehtyihin Suomi-filmeihin, joissa näyteltiin niim maan perusteellisesti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mikäli Halla-aho ja perussuomalaiset pitävät focuksen EU kritiikissä joka on samalla myös maahanmuuttokritiikkiä niin heillä on hyvät mahdollisuudet nostaa reilusti kannatustaan.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Nyt kun Soini ei seiso jarrulla, uskon tämän pysyvän Perussuomalaisten linjana.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238903...

En usko perussuomalaisten nousuun. Mennen talven lumia. Toki hyvää huumoria on tiedossa vaalitenteissä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ei ole mikään pakko uskoa, vaikka näkisikin. Kyllä nuo uudet jäsenet kertovat omaa kieltään.

Mielenkiintoista seurattavaa varmasti on luvassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Teen kaikkeni Suomen ulkopoliittisen aseman vahvistamiseksi" Ja tämäkö tapahtuu EU:n ulkopuolella, voi luoja. Enpä ole kuullut tälläistä soopaa pitkään aikaan mitä Huhtasaari tiedotustilaisuudessa esitti.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Arto, ymmärsinkö täysin väärin, että kaksi demarien naiskanditaatista arvosteli myös Niinistöä?

Heillä ei mielestäni ollut mitään mielipidettä mihinkään - pelkkää myötäilyä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Reino, en ole mikään Niinistön ihailija, päinvastoin, olen kuvaillut Niinistöä jo vuosia "kamreerimaiseksi pikkusieluksi" jolla talous on aina, siitä asti, kun hänet eduskuntaan valittiin ajanut kaiken muun edelle, ihmisten hätä ei häntä koskaan ole koskettanut. Narsimin piirteistä olet oikeassa, esimerkkinä halu "pestä" kokoomuuslaisuus pois valintaydistyksen kautta, ikäänkuin Seepra pääsisi raidoistaan.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Arton idoli löytyy ihan suvusta, joka teki kaikkea alkaen veneistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU:sa meillä ei ole mitään omaa ulkopolitiikkaa, teemme kyselemättä mitä komissio määrää.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Politiikka on arpapeliä. Yksi varomaton lause Sauli Niinistöltä sulatti ison siivun kannatuksesta. Samalla se sai aikaan sen, että Perussuomalaiset asettavat oman ehdokkaan.

Nyt Niinistön läpimeno ensimmäisellä kierroksella jäi haaveeksi.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Niinistöltä ei juurikaan tule varomattomia lauseita, vaikeaselkoisia kyllä. Niinistö halusi muistuttaa äänestäjille, mikä Halla-aho on miehiään. Samalla tuli selväksi, ettei hän aio tehdä samaa virhettä, kuin Soini ja veljeillä nuivien kanssa.

Niinistö tietää, että hänen presidenttiytensä ei kaadu siihen, että hän osoittaa Halla-aholle arvomaailmansa eron ja samalla kävi selväksi, ettei Persuilla ole asiaa hallitukseen. Sen toki ovat jo puolueet tuoneet ilmi.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"Niinistöltä ei juurikaan tule varomattomia lauseita..."

Itse ehdin juuri kehua Niinistöä tuosta taitavuudesta. Tuskin olin lopettanut kun Niinistö avasi suunsa tunnetuin seurauksin.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Odotan vaaleja mielenkiinnolla..jos Huhtasaari on mukana ja ilmeisesti on,niin minkähänlainen varietee näistä vaaleista tulleekaaan näemmekö Trumppilaisesta burleskista suomi version?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aivan ilmeisesti Sauli Niinistö kannattaa Suomen itsenäisyyden luovuttamista EU:n komissiolle ja tässä on Huhtasaaren ja perussuomalaisten vahvuus eli Suomen itsenäisyyden ja suvereniteetin puolustamisessa. Takuuvarmasti valtaosa suomalaista haluaa Suomen pysyvän itsenäisenä varsinkin kun EU on ollut katastrofi Suomen taloudelle eli suurin ongelma on ollut yhteisvaluutassa jonka pakottamisessa Niinistöllä oli suuri merkitys.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on hieno juttu, että Huhtaasaari tulle ehdokkaaksi, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.

Sitten on hauskaa viihdettä tiedossa, mutta lopputuloshan on kuitenkin selvä, eli Niinistö valitaan.

Mutta saahan sitä haaveilla, ja jokaisella ehdokkaalla on omia haaveita, ja televisioaikaakin on tarjolla, se sitten on eri asia onko siitä hyötyä vai haittaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Muut ehdokkaat tuskin tulevat tarttumaan Huhtasaaren kreationistiseen maailmankuvaan, joten tuskin Huhtasaarikaan uskaltaa tarttua Haaviston homoseksuaalisuuteen.

Sen sijaan Huhtasaaren (ja Niinistön ja Väyrysen) kannattajat tulevat kyllä painottamaan homoseksuaalin sopimattomuutta Suomen presidentiksi, joten on ihan todennäköistä, että kreationismia hieman presidentille arveluttavana ominaisuutena pitävät muistuttavat vastaavasti tästä sekä sopivasti että sopimattomasti.

Saanemme siis loanheittoa tuplasti viime vaaleihin verrattuna.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja sitten kun vielä äänestäjä ymmärtäisi sen, että on presidentti kuka tahansa, niin sillä ei ole mitää merkitystä siihen asiaan, että onko suomi EU:n jäsen vai ei.

Mahtaakohan Makkonen tämän asian käsittää? :)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 17

Osa kansalaisista ei tätä käsitä. Onneksi vain pieni osa.

Ne ovat juuri niitä jotka uskovat mukavia puhuvia ja lupaavia poliitikkoja.
Se on juuri se porukka jota on helppoheikkien on helppo vedättää vaaleissa. Yleensä ne pettyvät vaalien jälkeen. Osa käsittää tulleensa hyväksikäytetyksi, osa ei.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Mutta eikö vpj Teuvo Hakkarainen olisi ollut ideaali presidenttiehdokas PS:lle?

Hakkarainen on liike-elämässä meritoitunut johtaja, joka voisi tehdä muiden valtioiden kanssa diilejä, joilla Suomi poimisi rusinat pullasta. Hän sanoo asiat niin kuin ne ovat eikä noudata poliittisesti korrektia ilmaisua. Hakkarainen ei kuulu poliittiseen eliittiin ja voisi kuivata suomalaisen suon.

Hakkarainen olisi myös selvästi eniten puolueensa jäsenten kaltainen ehdokas!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Riikonen voi liittyä puolueeseen niin saa esittää omia ehdotuksia. Onko nää kaikki pellejä vai pelkästään Rit alla?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Poliittiset ilmavirtaukset heittelevät puolueitamme.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Poliittiset ilmavirtaukset heittelevät meidänpuolueitamme.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Varmasti paras saatavilla oleva vaihtoehto. Tuo paljon kaivattua värinää ekalle kierrokselle. Perusmiehetkin ryhtyvät viimein katselemaan noita vaaliohjelmia peräkammareissaan. Siis katselemaan, ei kuuntelemaan.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Taidamme saada ranskattaren La Penin suomalaisen vastineen?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu ja nyt jo nämä kiihkeimmät maahanmuuton ja EU:n vastustajat luulevat vaikka mitä.

Vaikka tapahtuisi maailman yhdeksäs ihme, ja Huhtiksesta tulisi pressa, niin edelleenkään ei presidentti vaikuta yhtään maahanmuuttolinjauksiin tai EU:n jäsenyyteen.

Tällainen reliteetti unohtuu usein näiltä nuivilta ja EU:n vastustajilta, mutta antaa heidän kuvitella ja haaveilla, sillä onhan Huhtasaari todella hauska ehdokas, siinä saa Darwin kyytiä :)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tietämättömälle vaalikarjalle voi syöttää kaikenlaista puppua presidentin vaikutusmahdollisuuksista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ranskattariin ja Marine le Peniinkin verrattuna juntti-versio.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Huhtasaaren valinta antaa sinisille mahdollisuuden erottautua halla-aholaisista ja rakentaa omaa - vielä varsin selkiytymätöntä ohjelmaansa. Varmasti molempien kannalta parempi. Myös hallituksen toimintaedellytykset paranevat.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Soini taisi jo ennustaa vuonna 2015 mikä erottaa. Toisella on musta tulevaisuus.

"Jos joku lähtee perussuomalaisista tai lähetetään, niin he ovat poliittisesti kuolleita. Ei mitään tulevaisuutta."

Tätä taustaa vasten on helpompi ymmärtää mikä Soinin antamassa arvoituksessa jäi kellumaan.

"Minun aikanani puolue kasvoi nollasta kolmenkymmenenseitsemän kansanedustajan hallituspuolueeksi. Sen jälkeen tuli vedenpaisumus, nyt kaikki kelluu."

Mika Sarivaara-Satta

Täältä Lauralle yksi ääni!

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Täältä tulee kymmenen Oma perhe plus naapurit.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #62

Suosittelen laskemaan vaan oman äänesi, jos omatunto sen kestää.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #67

Juuri näin. Minulta ei ääni mene Huhtasaarelle. Muusta perheestä ja naapureista en tiedä - enkä kysele.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sarivaara-Satta ja Makkonen, eipä kommenttinne yllätä, mutta me, jotka ymmärrämme Suomen aseman maailmanpolitiikssa ymmärrämme mitä tarkoittaisi Suomen jääminen Eu:n ulkopuolelle, ilman NATO:n sateenvarjoa, se olisi Suomen itsenäisyydelle katastrofi.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

DDR:n hajotessa monet vapauteen päässeet tahtoivat DDR:n takaisin.

Ja tämä on fakta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Faktaksi ei asiaa muuta se että sinä niin väität.

Tottakai pieni osa kaipasi takaisin aikaan jossa oli päässyt kanssakansalaisiaan alistamaan ja riistämään. Päättämään toisten tekemisistä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #46

Tokihan sellaiset kaipaavat DDärrää, jotka olivat Trabant jonon kärjessä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #47

Näinpä. Kun ei paremmasta tiedä, ei osaa kovin korkeita toivoa.

Mika Sarivaara-Satta

Katastrofi on myös jäädä Unioniin nykyisellä menolla, ja nykyisillä ehdoilla sekä nykyisellä kokoonpanolla.
Mitä tulee Venäjään, niin markkina-alueena Venaja on paljon houkuttelevampi ja paljon lähempänä, kuin Keski Eurooppa.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Huhtasaarta tullaan lyömään kuin vierasta sikaa, lyömäaseita ovat kreationismi ja evoluution kieltäminen. Ilta-Sanomat vertasi jo Sarah Paliniin. Evoluutio ei ole teoria, vaan se on faktaa.

Tämä oli kyllä omasta mielestäni typerä liike, mutta eipä siellä Halla-Ahon lisäksi ketään muuta potentiaalista ehdokasta ollut.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Ne jotka olisivat olleet todellisia vaihtoehtoja, lähtivät...

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Niin, ei siellä ketään ollut silloinkaan joka olisi Niinistön voinut voittaa. Terho tai Huhtasaari olisi ollut jokatapauksessa ehdokkaana. Sinäänsän Huhtasaari on kyllä ihan karismaattinen ja hyvä esiintymään, että nyt ainakin saa joku muukin profiilin nostatusta kuin Halla-Aho mikä on kyllä asia mitä he ehdottomasti tarvitsevat.

Saa nähdä miten menee itse väittelyissä, siellä saattaa kostaantua jos hyökkää vahvasti Huhtasaaren uskonnollisia näkemyksiä vastaan. Media ottaa kyllä kaiken ilon irti näistä mielipiteistä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Eräs erittäin ajankohtainen ja Sinisten ajan henkeä kuvaava blogaus.

"Ja Soinin karavaani todellakin kulkee. Se suorastaan syöksyy. Rotkoon nimittäin. Jarrut eivät pidä, mutta eivät pidättele estotkaan, sillä varomattomia puolueen jäseniä paiskautuu vankkureista ja murskautuu teräviin kallioihin. Pahaksi onneksi karavaanin ympärillä kiertelevät sudet vielä käyvät kimppuun.

Sitä Soini ei ymmärrä. Miksi ne niin tekevät, nyt kun on muutenkin vaikeaa? Yön pimeinä hetkinä Soini on kuullut kojoottien ulvovan leirinuotion valopiirin ulkopuolella. Epäilemättä päivisin karavaanin yllä kehää kiertävät korppikotkat. Karavaanari on niiden kaikkien kaveri...

...Pajatson peilaavasta lasista katselee itseään silmiin epätoivoinen mies ja vakuuttelee oma kovuuttaan. Mitään muuta ei ole enää jäljellä. Ei ole enää mitään strategiaa. Ei mitään konkreettista suuntaa. Kuolemanvarjonlaaksossa on vain sokea usko. "Kortti tuo, kortti vie. Ehkä seuraavaksi tulee hyvä kortti ja onni vielä kääntyy." Näin hän hokee peliongelmineen hakatessaan viimeisiä eläkerahojaan pajatsoon. "En peräänny. Minä tuhoudun mukana, mutta kasvojani en menetä, enkä suuntaani käännä myöntäväni olemalla peliriippuvainen. Että valitulla tiellä on tullut seinä vastaan." Tätä taktiikkaa Soini kutsuu henkiseksi kantiksi."

http://timokohvakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22122...

Yksi valinta. Kaksi tietä. Hyvin erilaiset näkymät Sinisillä ja Perussuomalaisilla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onhan Sipiläkin lestadiolainen ja tuossa ominaisuudessa hänenkin pitää uskoa mitä seurakunnan uskonopit julistavat. Pääasia ettei sekoita uskoaan politiikkaan.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Näin toki on, mutta Sipilä ei ole julkisesti yrittänyt "kumota" evoluutiota tai julistanut maailman olevan tuhansia vuosia vanha.

Toimituksen poiminnat