Timo Kohvakka Tutkimusmatkalla heimoni historiaan ja tulevaisuuteen

Laura

Laura Huhtasaaren esittäminen presidenttiehdokkaaksi on osoittautunut väkeväksi valinnaksi. Perussuomalaisten etulinja on leventynyt ja yhteenlaskettu näkyvyys on kasvanut. Ilmassa on sähköä ja harmaat vaalit ovat historiaa.

Pitkälle meneviä arvioita Laura Huhtasaaren menestyksestä on vielä vaikea tehdä, mutta reaktioiden voimakkuudesta ja laajuudesta päätellen Laura Huhtasaari tulee tarjoamaan kovimman vastuksen Sauli Niinistölle ja Niinistön voitto ensimmäisellä kierroksella kaatui varomattomaan kommenttiin Perussuomalaisten puolueen sisäisistä asioista, "avioelämästä". Ja ne ovat asioita, jotka eivät muille kuulu. Niinistö itse nosti Laura Huhtasaaren suosioon.

Edellinen oli varoittava esimerkki. Politiikan vaaka on armoton. Se punnitsee jokaisen sanan ja kaikki voi muuttua yhdessä hetkessä. Se koskee voittoja ja tappioita. Ja se koskee myös Laura Huhtasaarta, jolle kaikki kuitenkin näyttää nyt valoisalta.

Jo nyt on korvin kuultavissa lähestyvä suosion jyminä, jota lukuisat uutiset, lehtiartikkelit, blogit ja kommentit indikoivat. Parhaita indikaattoreita tulevasta menestyksestä on kahdenlaisia. Hullaantuneet kannattajat ja hullaantuneet vastustajat. Mitä positiivisemmassa valossa kannattajat Huhtasaaren näkevät, sitä suurempaa menestystä voi povata. Mitä ivallisempia, kitkerämpiä, henkilöönkäyvempiä ja epäreilumpia vastustajien argumentit ovat, sitä suurempaa menestystä voi povata.

Nämä kaikki ovat Huhtasaaren kannalta positiivisia signaaleja. Ja niitä alkaa olla ilmatila sakeanaan, kuten parhaimmillaan Trumpin aikoina. Laura Huhtasaaren mielipiteet Puheenvuorossakin ovat kaikkein suosituimmat.

Joskus Huhtasaarta verrataankin Trumpiin, mutta se on toiveajattelua ilmaisen lyömä-aseen saamisesta käteen. Vastustajien epäonneksi Huhtasaari ei ole Trump. Trump on "vanha koira", joka ei tule muuttamaan toimintatapojaan. Huhtasaari on tässä ratkaisevalla tavalla erilainen.  

Puolessa vuodessa torimyyjien kojujen katveessa ujosta naapurin tytöstä kasvoi kovatahtoinen ja suoraluontoinen politiikkko ja nousi siitä muutamassa vuodessa suoraan politiikan kirkkaimmille kärkipaikoille. Se kertoo poikkeuksellisesta kyvystä muuntautua tilanteen ja henkilön mukaan. Olla "juutalainen juutalaiselle ja kreikkalainen kreikkalaiselle". Kohdata niin kadunmiehet kuin kansanvaltiaat. Oppia virheistään ja vaihtaa taktiikkaa lennosta vanhan osoittautuessa vääräksi. Tälläiset harvinaisuudet ovat kaikkein parhaimpia ja halutuimpia pelaajia kyvynetsijöiden listoilla.

Huomioin aiemmin joitain heikkouksia Huhtasaaren teksteissä. Tähänkin on nyt tullut lyhyessä ajassa selvä muutos. Ehkäpä juuri Toimi Kankaanniemi on jollain tapaa vaikuttanut asiaan.

Monet Huhtasaaren vastustajat haluavat uskoa ja uskotella, että ihmisen lähtökohdat olisivat ikään kuin henkilökohtainen ominaisuus, perimmäinen luonto. Tällöin elämän todellisuutta ovat pelkät epäonnistumisen mahdollisuudet. Niistä on helppo suurennella elämää suurempia ongelmia, kieriskellä häpeäntunteessa ja itsesäälissä. Etenkin olettaen että kaikkien muidenkin tulisi toimia niin. Tämä on häviäjien taktiikkaa.

Täytyy nostaa katse horisonttiin. Katsoa tulevaisuuteen. Katsoa menneisyyteen. Verrata niitä keskenään. Täytyy nähdä lähtökohdat ja uhkakuvat. Täytyy nähdä potentiaali ja mahdollisuudet. Täytyy nähdä lopputulos. Kokonaiskuva. Tie voittoon. Tämä on voittajien taktiikkaa.

Nämä ovat olleet vasta lämmittelykierroksia. Huhtasaari on vasta tullut politiikkaan ja emme voi odottaa yli-inhimmillisiä tuloksia. Kukaan ei ole noussut valtiomiessarjaan yhdessä yössä. Tulevaisuuden Huhtasaari on jotain muuta mitä menneisyydessä elävät uskottelevat.

Ja se tulevaisuuden Laura Huhtasaari on se todellinen Laura Huhtasaari.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Maallikon on vaikea käsittää miten vaikeaa julkisuudenhallinta on tuulisilla paikoilla, sillä on eri asia saavuttaa kahdenvälinen luottamus. Silloin kaikkea tekemistä ja sanomista arvioidaan vain yhdestä suunnasta ja yhdestä näkökulmasta.

Politiikan kärkipaikoilla sanomisia ja tekemisiä arvioidaan jokaisesta neljästä ilmansuunnasta. Tarvitaankin sanoma, joka toimii neljään ilmansuuntaan samaan aikaan. Se vaatiikin jo asennoitumista, jota maallikko ei osaa ennakoida. Harkittuja lausuntoja ei voi tarjoilla sarjatulella, vaan jo etukäteen pitää valmistautua kohtaamaan tulitus joka suunnasta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Saas nähdä meneekö Spike Jonesin arvio Laurasta pahasti pieleen, mutta tällä tietoa veikkaan itse, ettei näin ole asia:
"You know the feeling of something half remembered
Of something that never happened, yet you recall it well.
You know the feeling of recognizing someone
That you've never met as far as you could tell, well.

Laura is the face in the misty light,
Footsteps that you hear down the hall.
The laugh that floats on a summer night
That you can never quite recall.
And you see Laura on the train that is passing through.
Those eyes, how familiar they seem.
She gave your very first kiss to you.
That was Laura but she's only a dream."
https://www.letssingit.com/spike-jones-lyrics-laur...
https://www.youtube.com/watch?v=1Y-X3lUcmNA

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Jotakin Trumplaista Huhtasaaresta kuitenkin löytyy. Jos jonkin ihmeen kautta Huhtasaaresta tulee presidentti, minä seison kadulla kädessäni kyltti, jossa lukee isoilla kirjaimilla:

Ei minun presidenttini!

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Luulen olevani realisti uskoessani, että tässä kisataan toisesta sijasta Niinistön rinnalla, joten uskon ettei sinun tarvitse toteuttaa uhkaustasi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kauanko aiot seisoskella ja mitä luulet sen auttavan? :D

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

En ole edes ajatellut aikaa, koska kyse on melkoisen epärealistisesta mahdollisuudesta.

Eipä kai se muuta auttaisi kuin häpeän viitan heittämistä heille, keille se oikeasti kuuluisi.

Timo Ala-Harja Vastaus kommenttiin #9

Kunhan et tukehtuisi omaan "ylevyyteesi"

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Kyllä näitä käveleviä rotestimainoksia kaduille mahtuu.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Kiva, että julkisesti ilmoittaudut totalitarismin kannattajaksi.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #15

¤15
Meni aikas lähelle vihapuhepurkausta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #15

Jos demokratia kelpaa vain silloin, kun sinun mielestäsi oikea kanta/henkilö voittaa vaaleissa, niin kyllä silloin puhutaan totalitarismista.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #20

Minä äänestin viime vaaleissa Haavistoa. Olen kuitenkin täysin nikottelematta hyväksynyt Niinistön presidentikseni. Kyseessä on taitava ja viisas mies, joka on asemansa tienannut vuosien kokemuksella. Minä voin olla joissakin asioissa Niinistön kanssa eri mieltä, mutta kykenen kuitenkin pitämään häntä maan isänä.

Laura Huhtasaaresta ei tule mieleeni muuta kuin häpeä. Minä en todellakaan ymmärrä, miten tuo nainen voisi yhdistää kansakuntamme.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #15

"Ei minun presidenttini" -slogan on hyvä asettaa kontekstiinsa vastausta etsittäessä, sillä sen kyltin alla heiteltiin kiviä, poltettiin autoja ja rikottiin näyteikkunoita demokraattista vaalitulosta vastustettaessa.

Tosin en usko sinun tätä tarkoittaneen.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #21

Enhän minä enää tällä ikää jaksa kaduilla tapella. Mutta jo ajatuskin Huhtasaaresta presidenttinä on kauhea.

Ovatko Trumpia Yhdysvalloissa vastustavat ihmiset totalitaarisen valtion kannattajia?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #23

Demokratian vastakohta ei ole automaattisesti totalitarismi, joten aiheellinen kysymys.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Kesäkuun jälkeen perussuomalaiset ovat nähdäkseni keskittyneet kolmeen asiaan:

1) Suomen maahanmuuttopolitiikan arvosteluun (vaikka ovat itse olleet sitä hallituksessa laatimassa)

2) yhä uusien haukkumasanojen ja solvausten keksimiseen "pettureista", so. sinisistä

3) esittämään sananvapauden esitaistelijaa ja uhria, koska heitä syytetään (aiheetta tietenkin) vihapuheesta

Ilmiselvä yhden asian puolue. Ei jatkoon...

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Timo Soinin Perussuomalaiset ja Jussi Halla-ahon Perussuomalaiset ovat kaksi eri asiaa, jonka varmasti itsekin tiesit.

Jos puhutaan hallituksessa olleista Perussuomalaisista sitä vastaa nykyään Siniset.

Yhden asian puolue on taas urbaanilegenda.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ovatko? Eikö perussuomalaisten pitäisi olla ne oikeat, aidot perussuomalaiset, siniset taas niitä opportunisteja ministeriaudin/hillotolpan perässä juoksijoita.

Mutta onhan tuo mukava tietää, että uudet halla-aholaiset perussuomalaiset hylkäävät kaiken vanhan soinilaisen, sillä sehän vain vahvistaa kuvaa puolueesta yhden asian (maahanmuuton vastustaminen) liikkeenä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #10

Soinilaisuuden hylkääminen ei poissulje useamman asian ajamista. Vai meinaatko soinilaisuuden olleen kaikkien asioiden ajamista yhtä lukuun ottamatta?

Timo Ala-Harja

Siitä jatkosta päättävät äänestäjät.Suvaitsevaisto on melko estottomasti solvannut vastustajiaan erilaisilla halventavilla nimityksillä kuten "natsit,rasistit,fasistit jne..

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Laura on vaan niin ihana. Suomessa ollaan totuttu hyssyttelyyn on jo aika tulla tälle vuosituhannelle. Hyvät veljet ja hörhö sisaret jääköön menneisyyteen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ylen sivulla on hyvä juttu tästä oikeistopopulistien lempilapsesta islamisaatiosta.

Tämä vaarallinen kehitys on ollut oikeistopopulistien lempiaihe jo pitkään.

https://yle.fi/uutiset/3-9822219

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#12
ÄÄrivasemmistolaisuus istuu YLE:n persuksissa kuin paise.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

On suorastaan nerokasta ottaa Toimi Kankaanniemi avuksi tekstailussa, hänhän on osoittanut suurta arvostelukykyä juurikin tässä lajissa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Timo Kohvakka, tämähän hieno blogi on, kuin rakkauskirje Lauralle!:)

Kalevi Kämäräinen laittoi jo biisin Lauralle ja itse aloin youtubesta etsimään sopivaa ja silmiini osui Kauko Röyhkän "Lauralle". Wikipedian mukaan kappale on vuodelta 1984 ja edelleen Röyhkän keikoilla toivotuimpia lauluja.

"Jos nyt en, niin en mene ollenkaan.
Olen koputtanut - tule avaamaan,
Oi Laura, Laura...
Ovi aukeaa.

Se on veljesi: "Laura, sait vieraita!"
Menen sisälle, kättelen vanhemmat.
Oi Laura, Laura,
Vapisen kuin kuumeessa.

Onnenpoika, onnenpoika
Onnenpoika, onnenpoika
Minä sulle nyökkään
Sinä tahdot tietää, kuka oon

Niin, minua et sinä huomannut.
Olen kadulla aina, ja näin sut,
Oi Laura, Laura,
Tänä aamuna.

En tavallisesti, tai milloinkaan,
Ole lumoutunut kuten aamulla.
Oi Laura, Laura,
Oli pakko uskaltaa.

Onnenpoika, onnenpoika
Onnenpoika, onnenpoika
Sinä katsot pitkään, sinä naurat
Mennään sun huoneeseen

Me tökitään sormilla, pelleillään.
Kotiväkesi katselee teeveetä.
Oi Laura, Laura,
Olet juuri sellainen,
Jota olen toivonut. (3x)"
https://www.youtube.com/watch?v=Y8tFuHVC0Aw

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kuten blogin nimeämistavastakin voi päätellä, eräällä tapaa tämä oli tarkoitettu rakkauskirjeeksi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Laura Huhtasaaren mielipiteet Puheenvuorossakin ovat kaikkein suosituimmat."
........................

Vaihda tuo "suosituimmat" sanaan "kiistellyimmät" niin ollaan samaa mieltä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ei tarvitse. Huhtasaaren viime bloggaus takoo ennätyksiä suosituimmuudessa. Se ei ole mielipide. Se on fakta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Huhtasaaren blogeihin on varmaankin suosittua ottaa kantaa mutta monesti tuskin hänen toivomallaan tavalla.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #31

69 suosittelua kertoo jotain muuta. Se on suuri osa Puheenvuoron tunnareista ja 7,5 tuhatta jakoa taitaa sekin olla ennätys alallaan.

Käyttäjän LauraHuhtasaari kuva
Laura Huhtasaari

Kiitos. Mukava joskus lukea jotain positiivistakin :)
Antoisaa syksyä Timo!

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kiitos samoin! Ja onnea ja menestystä matkalle presidentinvaaleihin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Mukava joskus lukea jotain positiivistakin"
......................

Minäkin tykkäisin lukea joskus jotain positiivista sinun kirjoituksistasi. Mutta semmoista ei löydy edes suurennuslasilla.

Timo Ala-Harja

Lauralle onnea ja menestystä.Ihailen kaltaisiasi suoraselkäisiä totuudenpuhujia.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Jos varapuheenjohtaja Huhtasaari menee toiselle kierrokselle, häntä valtamedia tulee hysterian ikeessä vertaamaan Mlle Le Pen:iin, ei Mr Trump:in. Popcornit komeroon, ennekuin loppuvat koko maasta.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Se ainakin on varmaa että kunnon show on tulossa. Sataa laariin. Odotan pienellä jännityksellä.

Toimituksen poiminnat