Perussuomalaisten välitilinpäätös

Varoitin kesällä Perussuomalaisia Sinisten valitseman agendan vaaroista. Pelkäsin että Perussuomalaisten hyvät alkuasetelmat menetetään.

"Nyt hallituspuolueille on tärkeää todistaa Perussuomalaisen linjan kannatuksen ja uskottavuuden lasku ja faktojen kautta käymällä taistoon se päämäärä ei toteudu. Se onnistuu ainoastaan horjuttamalla Perussuomalaiset tukijalaltaan vieraalle maaperälle. Kuluttamaan aikaa ja energiaa henkilökohtaisiin solvauksiin ja henkilökohtaisiin tunteisiin, vääristelyyn ja valheisiin, riitelyyn ja syyttelyyn. Kaikkeen mihin mukaanlähtö laskee Perussuomalaisten omaa arvovaltaa ja uskottavuutta äänestäjien silmissä.

Tähän tehtävään Siniset ovat kuin luotuja. He ovat käyttökelpoinen torpedo osaavan hallituksen käsissä iskemään sivustasta Perussuomalaisten laivaan. Ja mitään muuta agendaa he eivät ole loikattuaan ajaneet.

Tätä taustaa vasten annan Perussuomalaisille tunnetun neuvon: "Kun provosoidaan, ei pidä provosoitua." Nyt pitää pitäytyä asiapohjaisessa keskustelussa ja jättää asiattomuudet omaan arvoonsa. Nyt on tärkeää pysyä yhdessä ja pitää asemat, eikä lähteä henkilökohtaisten tunteiden viemänä suuntaan minne vastustaja houkuttelee." (Sinisten tuntematon agenda 22.7.2017)

"Siniset ovat erämaavaelluksella. Käytännössä he ovat vaeltavia poliittisia ruumiita. Kaikki vesi on padottu Perussuomalaisten padon taakse. Pois heidän ulottuviltaan. Sinisten tavoitteena on saada pato vuotamaan. Saada millä tavalla tahansa heille edullisten ilmiöiden pääseminen liikkeelle. Ajatuksena on saada patoon reikä, joka söisi itsensä yhä suuremmaksi ja suuremmaksi.

Ja kaikki tekevät tiimityötä tämän asian eteen." (Perussuomalaisten pato Sinisten erämaassa 10.8.2017)

Tätä taustaa vasten piirrän nyt sitä kuvaa mitä silmieni eteen avautuu katsellessani perussuomalaisten julkisuuskuvan nykyistä tilannetta.

Eteeni piirtyvät muurit, mutta muurien vartiopaikat ovat tyhjinä. Etumaastossa harhailee ilman suojausta muureilta vartiopaikkansa jättäneitä sotilaita etsien taistelukosketusta vastustajaan. Muurien sisällä on hiljaista. Ei kuulu työn jyske eikä astioiden kolina.

Kävi kuten pelkäsinkin. "Halla-ahon oman arvion mukaan puolueen ongelma ei niinkään ole perussuomalaisten poliittinen linja, vaan julkisuuskuva. "- Julkisuudessa on korostunut perussuomalaisten riiteleminen puolueesta loikanneiden henkilöiden kanssa."" (Iltalehti 17.11.2017)

Siniset vetivät Perussuomalaisia kölin alta. Heillä on kokenut peluri joukossaan, joka hallitsee julkisuuskuvan luonnin ja myös tietää miten se julkisuuskuva on romutettavissa. Perussuomalaiset ovat johtoa myöten lähteneet käymään yksityistä sanasotaansa Sinisiä vastaan, vaikka heidän olisi pitänyt jättää Siniset omaan arvoonsa ja keskittyä päämääriä edistävään tekemiseen.

"Jos kenraali on kuumaverinen, hänen arvovaltansa voi helposti tehdä tyhjäksi. Hänen luonteensa ei ole luja…. …Jos vihollisen kenraali on itsepäinen ja kiivasluonteinen, loukkaa ja suututa häntä niin, että hän on ärtynyt ja hämmingin vallassa ja marssii sinua vastaan ilman suunnitelmaa seurauksista piittaamatta." (Sun Tzu)

Puolueella on oltava charmia, arvovaltaa. "Puhu pehmeästi mutta kanna suurta sauvaa." Se joka on kaikkein varmin itsestään, pitää kaikkein vähiten melua itsestään. Ja se huutaa koviten, joka eniten pelkää. On hyvä että Perussuomalaisilla on asiaosaajia, jotka osaavat kirjoittaa asiat auki. Mutta heidänkin pitäisi pysyä asiassa. Henkilökohtaisen kunnian hakeminen siitä kuka osaa parhaiten lyödä sanansäilällä vastustajia kääntyy puoluetta itseään vastaan. Puolueen täytyy olla kuin linnoituksen. Järkähtämätön kuin kiviset muurit henkilökohtaisille loukkauksille. Ei muureilta lähdetä juoksentelemaan jokaisen ilkkujan perään. Sellainen syö arvovaltaa rotan lailla.

Siniset ovat onnistuneet kääntämään Perussuomalaisten huomion väärään suuntaan ja nyt tekeminen on keskittynyt tuottamattomaan toimintaan. Puolueella täytyy olla päämäärä, jonka eteen tehdää yhdessä töitä. Se ei näy. "Keitä on tavattu… Mitä on sovittu… Mitä aloitteita on tehty… jne.?" Näistä asioista pitäisi julkisuuskuvan muodostua. En näe yhteistä painottumista tälläiseen. Syynä ei ole pelkästään median valikoiva uutisointi.

Keskittykää tuloksiin. Olemassaolevaan. Ei siihen mitä ei ole. Tyhjyyteen iskeminen vain kuluttaa voimia. Saa näyttämään heikolta myös suuren yleisön silmissä. Ja muistakaa tämä: Jokainen perussuomalaisen käymä sanasota Sinisten kanssa on naula Perussuomalaisten arkkuun.

"Sanailu sinisten kanssa on syytä lopettaa, vaikka itse kullakin on ymmärrettävästi kiusaus siihen osallistua… …Sinisille meitä vastaan hyökkäily on ainoa keino saada julkisuutta, muille puolueille tämä riitely on herkkua, mutta meille siitä on pelkkää haittaa." (Uusi Suomi 17.11.2017)

Halla-aho on tässä oikeassa. Rivit on nyt ammuttava suoraksi. Turhan suunsoiton on loputtava. Siihen ei ole mielenkiintoakaan, kun painaa töitä. Koko sotaa ei ole vielä sentään hävitty.

TimoKohvakka

Keskustelua näkymistä maailmalla ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Näkemyksiä suurvaltapolitiikan ja tiedustelun todellisuudesta.

Euroopan ja Lähi-Idän pronssi- ja rautakautisen mytologisen maailmankuvan ja symboliikan asiantuntija. Sukututkimukseni:
Kohvakan nimen ja suvun alkuperä

http://tkohvakka.blogspot.fi
timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu