Timo Kohvakka Tutkimusmatkalla heimoni historiaan ja tulevaisuuteen

Perussuomalaisten välitilinpäätös

Varoitin kesällä Perussuomalaisia Sinisten valitseman agendan vaaroista. Pelkäsin että Perussuomalaisten hyvät alkuasetelmat menetetään.

"Nyt hallituspuolueille on tärkeää todistaa Perussuomalaisen linjan kannatuksen ja uskottavuuden lasku ja faktojen kautta käymällä taistoon se päämäärä ei toteudu. Se onnistuu ainoastaan horjuttamalla Perussuomalaiset tukijalaltaan vieraalle maaperälle. Kuluttamaan aikaa ja energiaa henkilökohtaisiin solvauksiin ja henkilökohtaisiin tunteisiin, vääristelyyn ja valheisiin, riitelyyn ja syyttelyyn. Kaikkeen mihin mukaanlähtö laskee Perussuomalaisten omaa arvovaltaa ja uskottavuutta äänestäjien silmissä.

Tähän tehtävään Siniset ovat kuin luotuja. He ovat käyttökelpoinen torpedo osaavan hallituksen käsissä iskemään sivustasta Perussuomalaisten laivaan. Ja mitään muuta agendaa he eivät ole loikattuaan ajaneet.

Tätä taustaa vasten annan Perussuomalaisille tunnetun neuvon: "Kun provosoidaan, ei pidä provosoitua." Nyt pitää pitäytyä asiapohjaisessa keskustelussa ja jättää asiattomuudet omaan arvoonsa. Nyt on tärkeää pysyä yhdessä ja pitää asemat, eikä lähteä henkilökohtaisten tunteiden viemänä suuntaan minne vastustaja houkuttelee." (Sinisten tuntematon agenda 22.7.2017)

"Siniset ovat erämaavaelluksella. Käytännössä he ovat vaeltavia poliittisia ruumiita. Kaikki vesi on padottu Perussuomalaisten padon taakse. Pois heidän ulottuviltaan. Sinisten tavoitteena on saada pato vuotamaan. Saada millä tavalla tahansa heille edullisten ilmiöiden pääseminen liikkeelle. Ajatuksena on saada patoon reikä, joka söisi itsensä yhä suuremmaksi ja suuremmaksi.

Ja kaikki tekevät tiimityötä tämän asian eteen." (Perussuomalaisten pato Sinisten erämaassa 10.8.2017)

Tätä taustaa vasten piirrän nyt sitä kuvaa mitä silmieni eteen avautuu katsellessani perussuomalaisten julkisuuskuvan nykyistä tilannetta.

Eteeni piirtyvät muurit, mutta muurien vartiopaikat ovat tyhjinä. Etumaastossa harhailee ilman suojausta muureilta vartiopaikkansa jättäneitä sotilaita etsien taistelukosketusta vastustajaan. Muurien sisällä on hiljaista. Ei kuulu työn jyske eikä astioiden kolina.

Kävi kuten pelkäsinkin. "Halla-ahon oman arvion mukaan puolueen ongelma ei niinkään ole perussuomalaisten poliittinen linja, vaan julkisuuskuva. "- Julkisuudessa on korostunut perussuomalaisten riiteleminen puolueesta loikanneiden henkilöiden kanssa."" (Iltalehti 17.11.2017)

Siniset vetivät Perussuomalaisia kölin alta. Heillä on kokenut peluri joukossaan, joka hallitsee julkisuuskuvan luonnin ja myös tietää miten se julkisuuskuva on romutettavissa. Perussuomalaiset ovat johtoa myöten lähteneet käymään yksityistä sanasotaansa Sinisiä vastaan, vaikka heidän olisi pitänyt jättää Siniset omaan arvoonsa ja keskittyä päämääriä edistävään tekemiseen.

"Jos kenraali on kuumaverinen, hänen arvovaltansa voi helposti tehdä tyhjäksi. Hänen luonteensa ei ole luja.... ...Jos vihollisen kenraali on itsepäinen ja kiivasluonteinen, loukkaa ja suututa häntä niin, että hän on ärtynyt ja hämmingin vallassa ja marssii sinua vastaan ilman suunnitelmaa seurauksista piittaamatta." (Sun Tzu)

Puolueella on oltava charmia, arvovaltaa. "Puhu pehmeästi mutta kanna suurta sauvaa." Se joka on kaikkein varmin itsestään, pitää kaikkein vähiten melua itsestään. Ja se huutaa koviten, joka eniten pelkää. On hyvä että Perussuomalaisilla on asiaosaajia, jotka osaavat kirjoittaa asiat auki. Mutta heidänkin pitäisi pysyä asiassa. Henkilökohtaisen kunnian hakeminen siitä kuka osaa parhaiten lyödä sanansäilällä vastustajia kääntyy puoluetta itseään vastaan. Puolueen täytyy olla kuin linnoituksen. Järkähtämätön kuin kiviset muurit henkilökohtaisille loukkauksille. Ei muureilta lähdetä juoksentelemaan jokaisen ilkkujan perään. Sellainen syö arvovaltaa rotan lailla.

Siniset ovat onnistuneet kääntämään Perussuomalaisten huomion väärään suuntaan ja nyt tekeminen on keskittynyt tuottamattomaan toimintaan. Puolueella täytyy olla päämäärä, jonka eteen tehdää yhdessä töitä. Se ei näy. "Keitä on tavattu... Mitä on sovittu... Mitä aloitteita on tehty... jne.?" Näistä asioista pitäisi julkisuuskuvan muodostua. En näe yhteistä painottumista tälläiseen. Syynä ei ole pelkästään median valikoiva uutisointi.

Keskittykää tuloksiin. Olemassaolevaan. Ei siihen mitä ei ole. Tyhjyyteen iskeminen vain kuluttaa voimia. Saa näyttämään heikolta myös suuren yleisön silmissä. Ja muistakaa tämä: Jokainen perussuomalaisen käymä sanasota Sinisten kanssa on naula Perussuomalaisten arkkuun.

"Sanailu sinisten kanssa on syytä lopettaa, vaikka itse kullakin on ymmärrettävästi kiusaus siihen osallistua... ...Sinisille meitä vastaan hyökkäily on ainoa keino saada julkisuutta, muille puolueille tämä riitely on herkkua, mutta meille siitä on pelkkää haittaa." (Uusi Suomi 17.11.2017)

Halla-aho on tässä oikeassa. Rivit on nyt ammuttava suoraksi. Turhan suunsoiton on loputtava. Siihen ei ole mielenkiintoakaan, kun painaa töitä. Koko sotaa ei ole vielä sentään hävitty.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jospa Elo saa herätettyä Sintut henkiin, kerrotaan ettei kuolleista herättäminen ollut onnistunut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jospa Elo saa herätettyä Sintut henkiin, tosin kerrotaa aikaisemmin kuolleistaherättämisen epäonnistuneen.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Tämä kaikki johtuu siitä, että kaikki järkevät lähtivät Sinisiin. Persuilla on ehkä muutama älykäs, muttei ensimmäistäkään järkevää.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Kyllä tässä on enemmänkin kyse kokemuksen puutteesta. Valtiomiestaidot eivät synny hetkessä, vaan tälläisten vastoinkäymisten kautta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Galluppien mukaan Sintujen jäkeyys näyttää miinusmerkkiseltä

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Onko järkevää pitää galluppia oikeana tapana määritellä sintujen järkevyys?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kylläpäs ne siniset nyt ehtivät joka paikkaan kiusaamaan persuparkoja jotta jälkimmäiset painaisivat caps lock nappia pohjaan ja antaisivat verbaalisen täysilaidallisen sinisille oikein joukolla. Halla-ahon johtajuuden puute alka yhä enemmän käymään ilmi. Persuista lähti lähes kaikki ääniharavat ja persujen jäljelle jääneet miettivät jo mistä saaada tarpeeksi ääniä seuraavissa vaaleissa kun ei ole enää Soinin, Niinistön ja Terhon kaltaisia äänimääriä enää tulossa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Jos ilman sarvia ja hampaita pohtii Halla-Ahon 5 kk mittaista uraa puheenjohtajana, niin helposti tulee mieleen kysymys: Mitä Halla-Aho on tehnyt ja saavuttanut tuona aikana?

Hän on muutamaan kertaan trumppimaisesti tölvinyt loikkareita. Mutta mitä muuta julkisuuteen päässyttä hän on tehnyt? Ei aloitteita, ei linjauksia, ei johtamista. Pelkkää hiljaisuutta.

Halla-Aho ei ole johtaja; eikä etenkään puoluejohtaja. Häneltä puuttuu ne ominaisuudet, joilla puolue pärjäisi. Halla-Aho on kykyprofiililtaan ideologi.

Miten tilanne tulee nykyisestä kehittymään?

Huhtasaari saa jonkinlaisen äänisaaliin vaaleissa. Halla-Aho ymmärtää Huhtasaaren tulleen puolueen piirissä häntä itseään suositummaksi ja alkaa rajoittaa Huhtasaaren roolia puolueessa. Huhtasaareen uskovat alkavat pelata Halla-Ahoa ulos, koska Huhtasaari on pariakin pykälää uskottavampi puoluejohtaja.

Tämän valtataistelun lopputuloksena PS jakautuu uudestaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Halla-Aho on kykyprofiililtaan ideologi."
Joo, näin sen minäkin näen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Heikot sortuu Elon tiellä, Perussuomalaiset porskuttaa!

Terkkuja Joensuusta. Juuri tulin Lauran kannatuskampanjaan liittyvästä toritapahtumasta. Paljon porukkaa liikenteessä. Eilen uusia jäseniä hyväksyttiin, seuraava pino hakemuksia odottaa seuraavaa kokousta.

Eilinen työmiehen tuumaustunti Leena Meren ja Jussi Halla-ahon pitämänä oli rautaa. Voi katsoa suomen uutisten sivuilta tallenteena. Asiaa!!!

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Tuo kuulostaa positiivisen tekemisen meiningiltä. :) Samaan malliin vaan eteenpäin!

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Olen blogistin kanssa samaa mieltä, että kokemattomuus näkyy. Suunta puuttuu, melskataan vain Sinisten kanssa.

Halla-ahon pitäisi tulla pois Brysselistä ja alkaa etsimään persuille järkevää näkemystä ja suuntaa. Aate ei ole mihinkään hävinnyt, se pitäisi nyt osata kohdentaa ja tuoda näkyville.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin kauan kun mestarinne on Brysselissä hän voi ratsastaa kaksilla rattailla kuten tähän asti esim Natokysymyksessä ja suhteessaan venäjälanseerattuihin alakulttuureihin joiden ihannejohtaja hän on.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sini, hän ei ole minun mestarini sillä en ole persu. Hän on joka tapauksessa mielestäni loogisesti ajatteleva ihminen.

Sitä en voi sanoa sinusta. Lienenkö väärinymmärtänyt?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Mitä jos kommentoisit asian pihviä, kaksilla rattailla ajamista.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #12

Ketkä poliitikoista eivät syyllisty siihen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Kysymys kuuluu, keiden kannattajat pahiten ummistavat siltä silmänsä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #15

Vihreiden ja demarien - siis omien puoluejohtajiensa kaksinaismoraalilta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Sini
Pj Halla-aho kiertää vkonloppuisin ja aina kun on mahdollista kentällä. Vieraillut paikallisissa piirikokouksissa. On läsnä ja kuuntelee. Joten älä viitsi levittää valheita, kun et asiasta tiedä!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Hah Outi siskoseni. En puhunut mitään läsnäolosta "teeilloissa". Puhuin siitä että kun ei ole mukana kotimaan yleisissä debateissa niin ei joudu paljastamaan kahdella hevosella ratsastamistaan. Teeilloissa voi voi myötäillä ja puhua jotain yleistä sparrausta. Mutta julkisuudessa ei tarvitse karkoittaa putinohjattua alakulttuuria joka myös täällä Puheenvuorossa tukeutuu mestariin ja tukee mestaria joka sitten kuitenkin toisaalla sanoo olevansa Natomyönteinen ja jonka Ukrainamenneisyyteen venäjävastaiset kannattajat vetoavat. Näin voi jatkua vain jos mestari onnistuu välttämään tilanteet joissa hänet konfrontoidaan näillä kysymyksillä. Eli Brysselissä ja paikallisissa teeilloissa se onnistuu.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #29

Vai teeilloissa. Eiköhän nuo putin intoilijat löydy ihan Paavo Väyrysen ja Janitskikin siipien alta. Sinulla on kummallinen tapa linkittää ihmisiä. Vertaisin tyyliäsi jopa pahimpien rasistien tyyliin.

Kun Halla-aho kertoo olevansa Naton kannalla, ei se edusta kaikkien mielipidettä. Itse kyllä menisin Natoon, että heilahtas. Mieluummin Naton kyljessä kuin Venäjän kainalossa. Mut hei tää on miun mielipide.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Janitski-intoilu ei ole koskaan ulossulkenut mestarin tukemista. Viimeksi vappuna Halla-aho antoi me gangsteriveljet-tyyppisen videohaastattelun Marco se Wittille, jossa antoi Janitskille hyväksynnän.
Kummallista ettet huomaa kuinka putinistit tukevat mestariasi. Halla-aho on tietoinen putinistisen alakulttuurin massiivisesta tuesta itselleen eikä halua menettää sitä näinä heikkojen persugalluppien aikoina. Niinpä hänen on pakko olla Brysselissä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #31

Sini: älä puhu läpiä päähäsi!

Et ole tainnut seurata viime aikaisia tapahtumia ruotsinkieliseltä Yleltä koskien Janitskinia?

Ensiksi Yle totesi, että Suomen viranomaiset ovat rikkoneet kansainvälistä lakia vapaudenriistosta ilman tuomiota. Max 30+30+30 vrk, Janitskin ollut nyt 108 vrk. Samassa lähetyksessä Janitskin sanoi, ettei hän halua Suomea Venäjän, eikä Naton alaisuuteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

Se on eri juttu. En ole väittänyt että Janitski olisi ehdottanut Suomen liittämistä Venäjään. Puhun Venäjän toimesta kasvatetusta alakulttuurista. Alunperin oli Turkkilan hommaforum joka ehkä tietämättään tuli osaksi duginilaista take overia. Janitskikin viihtyi hommalla ja häntä kestitettiin siellä ennen oman lehden perustamista.
Toiseksi kun nyt seuraa keskustelua uusnatsien suunnitellusta itsenäisyyspäivän lokaan viemisestä niin näkee juuri samat keskustelutekniikat joita jo aikoinaan hommaforumilla opetettiin. Erilaisia tekniikoita joilla keskustelua viedään ohjatusti pois raiteilta ja järjestetään läpinäkyviä "ansoja" "suvakeille" ja kuinka neuvotaan trolleja trollaamaan.
Janitskin laittaminen yksin vastuulliseksi koko duginilaisen alakulttuurin synneistä on varmaan sekä tyhmää että epässiallista, ruotsinkielinen Yle tietää mitä tekee, sitä en epäile.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Toiseksi kun nyt seuraa keskustelua uusnatsien suunnitellusta itsenäisyyspäivän lokaan viemisestä niin näkee juuri samat keskustelutekniikat joita jo aikoinaan hommaforumilla opetettiin. Erilaisia tekniikoita joilla keskustelua viedään ohjatusti pois raiteilta ja järjestetään läpinäkyviä "ansoja" "suvakeille" ja kuinka neuvotaan trolleja trollaamaan."

Hyvin olet asian oivaltanut.

Ei tätä voi oikein muuten ymmärtää kuin että kaiken takana on hyvin organisoitu trollaus-strategia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Aate ei ole mihinkään hävinnyt, se pitäisi nyt osata kohdentaa ja tuoda näkyville."

Mikä aate?

Ei xenofobia ole mikään aate, se on ajatushäiriintymä.

Ja eikös noita xenofobisia vihapuheita olla jo kuultu ihan tarpeeksi?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Arto:

"Ei xenofobia ole mikään aate, se on ajatushäiriintymä."

Sinula näyttää olevan persufobia. Muukalaiskammo (xenofobia)on tuntematon suure persujenkin keskuudessa. He kritisoivat Suomen hallitsematonta mahanmuuttoa, eivät ole muukalaiskammoisia.

Ja maahanmuutto on Suomen taloustilanteessa kustannuksiltaan varsin merkittävä.

Sinä et näytä sitä edes ajattelevan. Mutta se on sinun häpeäsi!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sinä et näytä sitä edes ajattelevan. Mutta se on sinun häpeäsi."

Ajattelen sitä niin paljon kuin on tarpeen ajatella ja olen huomannut että kyllä kaikki puolueetkin sitä ajattelevat, sen mukaan miten rärkeänä he sitä asiaa pitävät.

Vain persut ajattelevat sitä koko ajan ja pelkästään sitä. Se kertoo fobiasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Perussuomalaisten suhtautuminen haitalliseen maahanmuuttoon kertoo vain terveen järjen käytöstä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Muillako ei sitten sitä tervettä järkeä ole.

Jos nykyiset perussumalaiset on ainoita tervejärkisiä, niin miksi he valitsivat ministereisksi niitä vähemmän järkeviä sinisiä?

Se taisi olla suuri moka. Miten niin tervejärkiset tekivät tällaisen mokan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut nyt on menneisyyttä, kannatuksestakin sen näkee, maahanmuuttovastaiset hörhöt enää roikkuvat mukana, muut ovat jo jättäneet uppoavan laivan.

Kansa ymmärtää, että pelkkä maahanmuuttovastaisuus ei johda mihinkään, ja kansa myös ymmärtää, että seuraavienkaan vaalien jälkeen persut eivät hallitukseen pääse.

Jos nyt miettii, että persujen kannatus on siinä 5-10% välillä, niin takiaspuolue Soinin sanojen mukaan kyseessä on. Se on tietysti ihan kiva kannatus, ja sillä sitten voi siellä oppositiossa aina välillä laukoa jotain kohahduttavaa.

Siniset eivät todennäköisesti pääse tuohon kannatukseen, ja ihan sama takiaspuolue on siinäkin kyseessä.

Suomen asioita hoitavat tulevaisuudessa ihan muut puolueet, ja tämä persujen hajoaminen oli asioiden eteenpäinmenolle loistava asia. Nyt on siirretty syrjään tämä suuripuheinen maahanmuuttovastustaja, jolle ei enää päättävää asemaa anneta.

Huhtasaaren presidenttikampanja on ihan kivaa viihdettä, joka sen 3% kyllä ansaitsee, näkyvyyttä sillä saa, mutta en sitten tiedä onko se hyvä asia, pikemminkin herättää myötähäpeää, kun ei ehdokas tiedä kansainvälisestä politiikasta yhtään mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"herättää myötähäpeää, kun ei ehdokas tiedä kansainvälisestä politiikasta yhtään mitään.

Eikä puolueesta löydy ketään joka osaisi edes neuvoa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Minusta eräiden kommentoijien louskuttaminen aiheuttaa myötähäpeää, mutta jokainen kantakoon taakkansa.

Tässä perussuomalaisten varjobudjetti. Vai että yhdellä asialla....

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-otta...

Kannatuksesta en myöskään olisi huolissani.

https://www.suomenuutiset.fi/hs-gallup-perussuomal...

Toimituksen poiminnat