Suomalaiset, High Five!

Ylivoimaisesti kaikkein lähimpänä suomalaisten mielipiteitä on Laura Huhtasaari, joka on n. 40%:lle suomalaisista paras osuma vaalikoneissa. Kuitenkin samaan aikaan gallupit kertovat että vain 5-8% aikoo äänestää Huhtasaarta. Prosenteissa on huikea ristiriita. Eikö suomalaiset enää olekaan kiinnostuneita siitä, mitä mieltä ehdokas on ja mitä asioita hän aikoo ajaa?

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Laura Huhtasaari on tehnyt uskomattoman nousun politiikan huipulle. Ilman ministeripestejä ja pelkästään siksi, että ihmisillä on kova luotto häneen. Tiedättekö ketään joka olisi onnistunut paremmin… vai eikö tämäkään riitä?

Vai kertooko tämä 5-8%:n kannatus "siitä" suomalaisuudesta? Olemme suomalaisina eniten Laura Huhtasaaren kanssa samaa mieltä, mutta olemme sittenkin eniten kiinnostuneet löytämään hänestä virheitä. Kertooko nämä prosentit siitä ettemme pysty hyväksymään virheellisyyttämme? Että pyytelemme anteeksi olemassaoloamme. Häpeilemme edelleenkin itseämme. Siitäkö nuo prosentit kertovat? Täydellisyyden kulissien tavoittelusta.

Median ja politiikkojen loanheiton seurauksena pään sisälle syntyy herkästi illuusio, että Huhtasaari on jotenkin epäonnistunut. Koska on joutunut ristiriitoihin ja erimielisyyksiin vallassa olevan mielipideilmaston kanssa. Ei olekaan onnistunut täydellisesti. Saamaan ylistäviä lausuntoja kaikilta silmää tekeviltä ja saamaan samalla aikaan muutoksen. Sitä vaihtoehtoa kun ei ole olemassakaan.

Tulevaisuuteen meidän on aina katsottava. Sijoitettava potentiaaliin. Jos Laura Huhtasaaren valtiomiestaidoissa on tänään petraamista ja kokemusta hankkimatta, se on ongelmista pienimpiä. Jos hän ei ole täydellinen ja virheetön, se on inhimmillistä. Me kaikki olemme hävinneet täydellisen elämämme kukin omalla tavallamme. Loppujen lopuksi kaikki on voitettavissa jos tahtoa on. He jotka ovat päättäneet voittaa, he taistelevat kaikista vaikeuksista ja virheistään huolimatta.

Häviäjät keksivät aina jonkun tekosyyn luovuttamiselleen.

Nämä miellyttävät ja mielistelevät henkilöt jotka myyvät Suomea pala palalta omien ja läheistensä etujen tähden tulevat toimimaan niin myös tulevina vuosina. Elämän päämäärä ja asenne aniharvoin muuttuu vanhemmalla iällä. He kaikki jotka jo alun alkaenkin ovat päättäneet luovuttaa taistelun Suomen olemassaolon puolesta, he eivät koskaan tule voittamaan vaikeuksia.

Eikä heidän kokemuksensa käännä hänen ominaisuuksiaan Suomelle edulliseksi. Päinvastoin. He saisivat aikaan vähemmän vahinkoa jos kokemusta ei olisi lainkaan. Kokemus itsessään ei ole etu, vaan se voi olla haitta.

Mutta takaisin prosenttien selittämättömän suureen ristiriitaan. Sanomalehti Karjalainen kysyi: "Joko tiedät, ketä aiot äänestää?" Pikaisella silmäyksellä vastauksen antaneista yli 90% aikoi äänestää Laura Huhtasaarta.

No… Tuskin sekään on kovin objektiivinen tulos.

Karjalaisen lukijoista Huhtasaaren kannattajissa on vain poikkeuksellisen paljon niitä, jotka uskaltavat sanoa ääneen mitä ajattelevat. Jotain se kertoo Huhtasaarestakin. Karjalaisen tekemä äänestys oli vain yhden kohderyhmän vastaus. Sama koskee kaikkia galluppeja. Kaikki riippuu siitä keneltä kysytään.

Ja miten kysytään.

Ei Paavo Väyrynen ollut edes valittavissa oleva vaihtoehto varhaisemmissa gallupeissa. Elisabeth Rehnille gallupit ennustivat 7,9%:n kannatusta, mutta toteutunut oli 22%. Ei tälläisten ennusteiden varaan äänestyskäyttäytymistä voi rakentaa. Laura Huhtasaarella voi olla 15-20% kannatus galluppien uskotellessa 5-8% kannatuksiin. Ei pidä luottaa siihen, että Niinistö menee läpi ensimmäisellä kierroksella. Eikä siihenkään, että Väyrynen on mennyt Huhtasaaren ohitse.

Tämä on politiikkaa. Se täytyy aina muistaa. Ja äänestää sitä minkä kokee oikeaksi välittämättä mitä lukuja kukin keksii eteen lyödä. En sano tällä, että ollaksesi oikealla asialla sinun olisi äänestettävä Laura Huhtasaarta. Tahdon vain tehdä omantunnon kysymyksen. Oletko luovuttaja vai taistelija?

Enkä sano että Laura Huhtasaari kääntää Suomen suunnan. Sen vain sanon, että Suomen suunta ei käänny niiden ihmisten toimesta, jotka eivät edes suljetussa äänestyksessä uskalla sanoa mielipidettään. Eivät vaivaudu edes paikalle, koska tuulee ja paleltaa.

Minun äänestyslipussani tulee seisomaan numero 5.

TimoKohvakka

Keskustelua näkymistä maailmalla ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Näkemyksiä suurvaltapolitiikan ja tiedustelun todellisuudesta.

Euroopan ja Lähi-Idän pronssi- ja rautakautisen mytologisen maailmankuvan ja symboliikan asiantuntija. Sukututkimukseni:
Kohvakan nimen ja suvun alkuperä

http://tkohvakka.blogspot.fi
timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu