Timo Kohvakka Tutkimusmatkalla heimoni historiaan ja tulevaisuuteen

Miksi maailma on ekstroverttien?

Koska loukkaantuminen ja uhriutuminen on päivän sana, minäkin olen nyt pahoin pahoittanut mieleni. Meidän introverttien puolesta.

Minun ei tarvinnut montaa hetkeä katsoa ensimmäistä uusimman Vain Elämää kauden jaksoa ja Terhi Kokkosen reaktioita kun minulle oli täysin selvää miksi mielestäni kauden paras tulkitsija potkittiin ulos ohjelmasta. Formaatti oli tehty vain ja ainoastaan ekstroverteille. Introverteille yksityiset asiat ovat yksityisiä ja jaetaan vain luotettujen kanssa. Samalla tapaa kuin alastomuus. Sitä ei jaeta koko maailman kanssa.

Tätä introverttien piirrettä ei tuotantotiimi hyväksynyt lainkaan eikä siksi pystynyt joustamaan. En usko että se oli tahallista. Aku Louhimies ei ole ainoa erehtynyt. Se oli osaamattomutta ymmärtää erilaisten ihmisten lähtökohtia. Useimmat alalla ovat ekstovertteja, jotka eivät voi ymmärtää miten introvertit kokevat yksityisten asioiden viihteellistämisen. Tai sitä miten valheelliselta tuntuu puhua jotain tunnelman ja shown vuoksi, jos se puhe ei tule suoraan sydämestä.

Jotenkin vasta nyt näin Terhi Kokkosen todellisen potentiaalin. Jos haluaisin syvällisen tulkitsijan sanoitukselleni, hänet valitsisin suomalaisista naisartisteista.

Terhi Kokkonen, olen vilpittömästi pahoillani tuotantotiimin ja saamasi kohtelun puolesta.

Minä rakastan sinua!!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Miksi maailma sitten on ihmiskeskeisten ekstroverttien, eikä asiakeskeisten introverttien? Koska se joka pääsee vaikuttamaan ihmisen pään sisään, hallitsee myös introverttien tuottamat resurssit.

Ja se on vain elämää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Suositukset asian esilleotosta. Itse ohjelmaa en ole introverttina katsonut (-;
Noin niinq mutuna sanoisin, että esiintyvät taiteilijat voisivat olla enempi ekstrovertteja, kirjailijat yms. introvetteja. Tätä mutuiluani vastaan sotii sitten kirjailijat, jotka työntävät naamansa mihin vain julkisuuteen.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Tärkeä aihe Timolla!

Linus Jonkmanin mainio "Introvertit"-kirja auttoi minua ymmärtämään paremmin omaa introversiotani.

Tekaisin kirjasta jopa jutun Vapaavuoroon:

http://rutanen1965.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuu...

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Minulle on sama onko ekstro- vaiko introvertti jos tulkitsee ja laulaa hyvin. Olosuhteiden pakosta minäkin syrjäsilmällä tuota Vain elämää ohjelma katselin.

Oli sitten mikä vertti hyvänsä niin Terhi Kokkonen erottui mielestäni laulajana porukasta aivan omalle tasolleen. Ja erottui muutenkin - edukseen.

Varsinkin miespuoliset laulajat olivat jotensakin masentavia ekstroverttiudessaan, kaiken kukkuraksi tapasivat aterioida pipa tai lippis päässään.

Ei tätä pidä täydestä ottaa, ihan erilaista musiikkia on tapani kuunnella.

Juhani Vehmaskangas

Ehkä ekstroverteille pitäisi opettaa empatiaa. Olisiko se mahdollista?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ennemminkin näiden kahden luonnetyypin eroja.

Toimituksen poiminnat