Timo Kohvakka Tutkimusmatkalla heimoni historiaan ja tulevaisuuteen

Mike Pence, äänetön yhtiömies

Minusta kiinnostavimpia katsottavia ovat dokumentit sinne kovimpaan kärkeen nousseiden elämästä. Henkilöistä jotka ovat olleet parhaita jossain. Hyvässä tai pahassa. Jollain tavalla poikkeuksellisen erikoislaatuisia ajatusmaailmaltaan ja poikkeuksellisen uskollisia itselleen. Tavalla tai toisella.

Dokumentissa "Tuntematon Totuus" Donald Rumsfeld kertoo kirjoittaneensa muistioita kaikesta. Jatkuvasti. Ja niin niitä alettiin kutsua "lumihiutaleiksi". Muistioiden kirjoittaminen oli hänen tapansa edetä urallaan ja kehittää itseään. Löytää vastauksia tuntemattomiin kysymyksiin venyvien totuuksien maailmassa. "On tunnettuja tunnettuja ja tunnettuja tuntemattomia sekä tuntemattomia tuntemattomia. Mutta on myös tuntemattomia tunnettuja."  Hän kirjoitti urallaan satoja muistioita... tuhansia... satojatuhansia... miljoonia.  Lopulta muistiot täyttivät arkistohuoneita. Historioitsijoille riittää materiaalia hamaan tulevaisuuteen.

Omalaatuinen tapa. Sellainen herättää aina huomion.

Mutta miten Mike Pence herättää huomion? Tämä stoalainen seisoo tyynenä vyöryipä katsojien eteen millaisia raivonpurkauksia tahansa. Hän itse ei tee virheitä. Ei provosoidu. Pence seuraa tapahtumia kuin kyseessä olisi vanha uutislähetys Yle Areenan arkistoista. Lähetys jostain muualta.

Mike Pence on kuin erottamaton osa Donald Trumpin taustakuvaa TV-lähetyksien taustalla. Seuraten äänettömänä varjona selän takana kaikkia juonenkäänteitä neuvottelupöydillä. Onko ketään toista, joka on ollut koko matkan mukana, jos Trumpin sukulaisia ei lasketa?

Hän on varmasti selvillä kaikesta mitä tapahtuu. Mutta mitään hän ei sano. Ei ilmeelläkäänkään paljasta. Mitä hän odottaa?

Mike Pence herättää huomion siksi, ettei herätä mitään huomiota.

 

Muistelmia odotellessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Aika selvää lienee, mitä Pence odottaa. Ehkä aikaan ennen ensimmäistä maailmansotaa jämähtäneestä pahvikuvakreationistista tulee nykyistä pomoaan vaarattomampi pätkäpresidentti.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Minä luen Penceä samalla tapaa. Ei aseta itseään maalitauluksi eikä ota mitään riskejä, sillä panoksena voi olla nousu varjoista valokeilaan. Ja hän uskoo mahdollisuuksiinsa.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Näin varmaan on.

--

Ylipäänsä järkyttävää, että yli 300 miljoonaisesta kansasta löytyy ainoastaan b-sortimentin pressaehdokkaita.

Ehkä fiksuimmat ymmärtää olla hakeutumatta ko. hommaan?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Demokraateilla on paljon fiksuja ehdokkaita, taas. Kamala Harris, Cory Booker, Elizabeth Warren, Joe Biden...

Adlai Stevenson oli demokraattien ehdokkaana vuonna 1956. Vaalipäällikkö kertoi innostuneesti: "Sinulla on kaikkien ajattelevien ihmisten tuki. Adlai: "Ei riitä, tarvitsen enemmistön".

Onnen päivissä aikanaan kuvattiin nuorten vaalikeskustelua Milwaukeessa. Richie piti analyyttisen puheen Stevensonin ohjelmasta. Fonzie sanoi: "I like Ike. My bike likes Ike."

Toimituksen poiminnat